Flexibele leidingen koppelen aan stalen leidingen

LennartvdB

 • #1
Beste,

Ik heb sinds kort een huis en ben op dit moment flink aan het klussen nu is het zo dat de vorige bewoner vrij recent al het leidingwerk vervangen heeft, hij heeft dit helaas niet in de muur gefreesd maar gewoon op de muur gezet.

Ik vind dit persoonlijk niet mooi en heb alle leidingen van alle radiatoren etc. Losgekoppeld. Ik ben van plan om dexe ledingen, waar mogelijk, te vervangen voor flexibele leidingen, ik heb hier een aantal vragen over.

- Kan ik mijn flexibele leidingen zo koppelen aan mijn stalen leidingen?
- welke koppelingen zijn er nodig voor 15mm flexibele leidingen naar stalen leidingen etc.
- welke tools heb ik hier voor nodig
- zijn er nog zaken waar ik goed op moet letten?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Alles is te koppelen. Vanaf waar wil je van staal overgaan op kunststof? Vanaf een centrale verdeler of ergens halverwege? Zorg ervoor dat je de koppeling op een plek doet waar je er later bij kunt in verband met eventuele lekkage.

  Voor sommige koppelsystemen heb je perstangen nodig, anderen kun je met eenvoudige klusgereedschappen klemmen. Dit hangt van het merk leiding en koppeling af. Waarschijnlijk kom je op kunststof leidingen van 16 mm uit. Specifieke merken adviseren we hier niet. Dat is naar ieders persoonlijke voorkeur.

  Als je met de aanvoer vanuit de muur komt zal de aansluiting in de radiator 90 graden roteren. Als er een thermostaatkop op zit moet je er dan wel rekening mee houden dat die in de vrije luchtstroom blijft zodat die goed kan reageren.
   
  • Like
  Waarderingen: LennartvdB

  LennartvdB

  • #3
  Bedankt voor uw reactie, 2 stalen ledingen van 22mm blijven zitten, hierop sluit ik flexibele 15mm buizen op aan
   

  Klusser1954

  • #4
  Als dat stalen buizen met knelkoppelingen zijn kun je de flexleiding met NL koppelingen aan de knelfitting koppelen zonder speciaal gereedschap. Kunststof leiding is meestal 16*2mm.
   
  • Like
  Waarderingen: LennartvdB

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu