Flexibele leiding ontluchting/ontspanning

Ralphe

 • #1
Ik wil een extra ontspanningsbuis/vereveningsbuis maken naar de standleiding toe. Deze moet onder een houten vloer door. Een gelijkmatig afschot is bij ont-/beluchting niet aan de orde aangezien er geen water doorstroomt, dus kan ik dan een flexibele leiding nemen? Een normale PVC-buis is namelijk moeilijk door een gaatje in de vloer te krijgen.

Als dat kan, welke materiaal kan ik dan het beste gebruiken? Ik lees dat PE (polyethyleen) vrij flexibel is, maar ik geloof dat je dat alleen kunt lassen? Dus niet lijmen of klemmen?

Ik vond ook deze:
1595619584790.png

Volgens de omschrijving:
"PVC Vijverslang flexibel 50mm"
"Licht, soepele PVC slang met hard PVC spiraal in de kleur grijs. Ter vervanging van PVC buizen."

Kan ik dat gebruiken? Of weet iemand iets anders? Of is flexibele buis sowieso geen goed idee, ook niet voor een ontspanningsleiding?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Nee een ontspanningsleiding kan condenseren aan de binnenkant door het warme rioolwater,ligt deze dan niet op afsxhot loopt deze vol en functioneert de ontspanning niet meer
   

  Ralphe

  • #3
  Daar had ik nog niet aan gedacht. Maar dan zou een flexibele dus wel kunnen als je in ieder geval zorgt dat het overal in ieder geval omlaag loopt. Zolang het maar niet in een boog loopt (omlaag en weer omhoog) dan moet het toch goed gaan? Het gaat om een stuk van maximaal drie meter.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu