Flexibel leidingen multi-fit

Smaus

 • #1
Ga de badkamer verbouwen en wil multifit koppelingen gebruiken, zijn er mensen die hier al ervaringen mee hebben of kan ik het beter laten liggen.

Alvast bedank
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Soprano74

  • #2
  Er is niets mis met multi-fit koppelingen (itap). Zeer eenvoudig te gebruiken. Het enige wat je zou kunnen opmerken is dat de doorlaatdiameter door de koppelingen wat beperkt is in vergelijking met bijvoorbeeld standaard pers of push-fit koppelingen. Dit komt door het inbusgat wat door de koppeling loopt. Wel een voordeel, je kunt multifit bij veel standaard bouwmarkten kopen en de koppelingen zijn opnieuw te monteren als er wat misgaat. Kortom, prima spul.

  Nog makkelijker zijn de Uponor RTM fittingen, dit is slechts afknippen, kaliberen, insteken en "klik". Je kunt de kniptang van multifit wel gebruiken om de leiding door te knippen, je hebt hier geen speciale tang voor nodig. De kalibreerdoorn om na het afknippen de buis weer rond te maken is nog geen 5 euro geloof ik, kost geen drol. De RTM koppelingen zelf zijn ook niet veel duurder dan andere koppelingen, maar je koopt ze doorgaans bij de wat specialere bouwzaken (bijv. warmteservice, bouwmaat, pontmeyer etc.). Je kunt ze ook op het internet aanschaffen.
   

  Smaus

  • #3
  Denk dat ik voor de uponor ga kunnen deze koppelingen ook in de muur verwerkt worden
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu