Flex PVC in dit geval de beste oplossing?

julianjd

  • #1
Bij het plaatsen van een vaatwasser in een oude keuken kwam ik deze verassing tegen toen ik een kastje weghaalde:

20221112_130315.jpg
20221112_220334.jpg


De afvoerleiding van gootsteen loopt voorlangs een metal stud en steekt hierdoor uit in de kastruimte. Hierdoor past de vaatwasser niet meer. Achter de metal stud is voldoende ruimte om een 40mm leiding te laten lopen, maar het wordt wel erg krap met al die bochten.

Mijn plan is om de rechter buis door te zagen en de buis links los te koppelen d.m.v. verhitting. Vervolgens wil ik deze twee uiteinden verbinden met een stuk flex PVC. Wat denken jullie? Is er een betere oplossing? Ik vraag me namelijk ook af of flex PVC hittebestendig genoeg is voor kokend water (i.v.m. afgieten). Daar kon ik niets over vinden.

20221113_170117.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dat kan je best gebruiken.
Je kunt de linkse pijp boven en onder doorzagen en 2 schuifsokken plaatsen zodat je de Y-stuk nog wat verder kunt verdraaien.
 

Sander 1972

  • #3
Bad hoekje aan het metalstuc maken en de onder kant weg zagen?
 

Dimkal

  • #4
Ja inderdaad fixeer de metalstud aan de muur en haal deze door. Op de standleiding het y-stuk vervangen voor een t-stuk 50mm (y-stuk is niet goed gemaakt dit zorgt ervoor dat lucht vanuit de standleiding niet kan doorstromen naar het keukensyfon) en doortrekken achter de keuken langs met 50mm.
 
  • Like
Waarderingen: ADDave

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu