Fietsenberging voortuin

Ilovebrewski

  • #1
Ha allen,

Ik wil graag een fietsenberging van 2x2,5mtr in de voortuin maken wat 60cm verdiept ligt in de grond. Het is hier veengrond en het grondwater begint bij een regenbui op circa 40 cm.
Bij voorkeur zonder ingewikkelde fundering. Hoe kan ik de wanden van het maaiveld naar beneden het beste aanpakken? Welk materiaal, eventuele afdichting enz.
Hoor graag jullie reactie ;)
Gr
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Een bijbehorend bouwwerk zoals een fietsenberging in de voortuin is vergunningsplichtig. Ik zou de berging ergens anders plaatsen.
 

Ilovebrewski

  • #3
Was niet mijn vraag maar je hebt gelijk. Ik moet het ook geen berging noemen ;). Het zal iets als het onderstaande moeten worden wat m.i. vergunninsvrij is.
1609055467297.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Bouwen op de door jou voorgestelde diepte gaat natuurlijk nooit werken... Tenzij je een gesloten kuip kunt maken welke niet opdrijft, en die ook nog eens direct afwatert op het riool.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Voor vergunningsvrij bouwen mag het dak maximaal een meter boven het maaiveld uitsteken. Dus die 60 centimeter is denk ik een conservatieve gedachte. Om niet het hoofd te stoten zou ik dieper gaan.

In het voorbeeld op de foto zit een goot op een afwateringssysteem aangesloten dat grond- en regenwater moet verwerken. Waarschijnlijk moet er een pomp op, maar ik weet niet hoe diep bij jullie de HWA en rioleringsbuizen liggen. Het laatste dat je wilt is dat rioleringswater terugstroomt in je fietsenberging.

Om opdrijven te voorkomen moet je aan een behoorlijk zware constructie denken dus baksteen en beton zijn de geeigende bouwmaterialen.

Tenslotte, denk ook na over je eigen veiligheid in de winter. Dagen met vorst worden steeds zeldzamer in Nederland, maar stel je ook voor hoe jij, of familieleden, in de winter over deze roetsjbaan een fiets uit de berging willen halen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu