Festool lader

HenkWijnen

  • #1
Heb een festoollader ec 60 en eentje van mc15. Bij opladen van accus blijft soms rode lampje branden. Heb opgezocht wat dat zou kunnen zijn. Soms ook als het te koud is? De meldingen zijn niet stabiel. De ene keer geeft ie rood aan en dan is de accu gewoon vol. Bij een andere accu rood,maar dan is ie leeg. Heb de contacten goed schoongemaakt. Zijn de accus verslete
 

Klussss

  • #2
accu loopt tegen het einde. Je kunt ze laten maken.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Continue rood lampje betekend volgens mij ook bij Festool dat de accu temperatuur buiten de grenswaarden ligt.

Ik heb dat bij Makita ook wel eens. Als ik met de decoupeerzaag aan 1 stuk de accu leegzaag is hij voelbaar warm en wil hij ook niet opladen. Na even af laten koelen wel. Kan me voorstellen dat anderzom, een te koude accu ook problemen levert. Ik leg daarom met dit weer alle accu's binnen en niet in de schuur.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Geen ervaring met Festool maar met haar concurrent. Daar is temperatuur van de accu inderdaad belangrijk.

Te koud, dan laadt hij pas als de accu opgewarmd is. In de winter dus altijd binnenshuis opladen. Een koude accu van buiten is nogal eens te koud.

Te warm, dan heeft mijn lader een fan die hem afkoelt en daarna gaat laden. Of je moet hem gewoon aan de lucht laten afkoelen.

Zal bij festool wel soortgelijk werken zou ik denken.

Als temperatuur niet het probleem is dan kan de accu ook versleten zijn.
 

Klussss

  • #5
Heb wel de festo accu boor meer dan 25 jaar de accu al verschillende keren vernieuwd gebruik hem al jaren niet meer toevallig dit weekeinde de accu’s opgeladen het werkt nog wel maar je kunt maar even schroeven voor ze weer leeg zijn.
 

HenkWijnen

  • #6
bedankt voor alle reacties. Ik heb het vermoeden dat het bij mij te koud was. Gisteren overdag geladen en ging gewoon goed op 1 na. Heb even gebruikt en vanmorgen op dezelfde lader en dezelfde accu weer gebruikt en nu geeft ie telkens een rood lampje. Locatie is een onverwarmd schuurtje. Zal eens naar binnen gaan en kijken of dat werkt
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

HenkWijnen

  • #7
zou je een accu niet kunnen ontladen met de bedoeling dat ie dan niet zo vlug meer op is na oplading. Dacht dat ergens gelezen te hebben
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #8
Moderne accu's juist niet te ver leeg trekken, dan gaan ze juist stuk.
 

HenkWijnen

  • #9
soms is de oplossing heel eenvoudig. Inderdaad de accu's waren te koud. Binnen gezet, na een tijdje op de lader en werkt prima
 

HenkWijnen

  • #10
Vonken_trekker schreef:
Moderne accu's juist niet te ver leeg trekken, dan gaan ze juist stuk.
Deze accus zijn al wat ouder. Wat noemt u nieuwe??
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #11
Lithium ion accu's moet je niet geheel ontladen, maar daar zit ook een beveiliging voor ingebouwd. Wel even opletten dat als je ze enige tijd niet gebruikt je ze niet geheel leeg weg legt. Dan kunnen ze wel te ver ontladen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #12
Lithium ion bedoel ik inderdaad. Niet al deze accu's zijn beveiligd tegen diep ontladen.

Bij het zeeblauwe merk moet er een ster op de accu en op de machine staan. Dit geeft aan dat er beveiliging op de accu zit. Zonder ster kun je hem wel te ver leeg trekken en is ie kapot.

Festool zal ook wel zoiets hebben gok ik.
 

ABCDE

  • #13
Festool zit het in de machine dacht ik. Daarom ook dat de NiCd en NiMH accu's wel in de nieuwe machines werken maar niet andersom.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu