Fermacellplaten of niet ?

Haroldje

  • #1
Ben van een slaapkamer een badkamer aan het maken ,muren rondom zijn al waterdicht gemaakt ,en stuc klaar voor het tegelen dit alles op mineralen basis ,dus geen roodband of zo ,want dit trekt vocht aan ,alleen de houten vloer zeiden ze moet je met zwaluwstaartplaten doen ,maar dat doe ik niet de draagbalken kunnen het wel aan ,maar toen heb ik na gevraagd en zeiden ze fermacellplaten kan ook ,maar heb er geen ervaring mee wie kan me advies geven?
 

Fiesiekus

  • #2
Het beste is een betonvloer te maken (op basis van zwaluwstaartplaten). Tweede mogelijkheid is een dubbele laag watervast verlijmd multiplex; kruiselinks over elkaar heen gelegd.

Fermacell is niet sterk genoeg voor vloer.
 

renehi

  • #3
Zelf een Houtskeletbouw woning, graag wil ik de 1e verdieping nog qua geluid een keer afwerken, inclusief badkamer. Ik heb me nog niet genoeg verdiept, echter ik kan me niet voorstellen dat zij geen goede vloerplaten maken. Ik heb e.e.a. gelezen en ziet er wel naar uit dat dit kan, echter ik zou ff contact opnemen met importeur www . .... .nl en je komt er wel. Ieder geval bij tegelen een goede flexibele tegellijm en voeg gebruiken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Even voor de duidelijkheid, liggen er nog planken op de balken of zijn ze verwijderd ?
 

Haroldje

  • #5
Bedankt alvast voor reactie de planken liggen er nog,komen de afvoer en de waterleiding onder de vloer,en natuurlijk komt het laatste stuk van afvoer en waterleiding in de muur gefreesd, heb ik als advies gekregen ,van iemand die altyd klust . op de vloer komt dan nog een waterdichte laag dit spul houdt in principe 3 bar druk tegen een vloeibaar lijmachtig spul ,werk ik dagelijks mee ,dus dit komt wel goed,dan alles goed afkitten met speciale kit .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu