Bestaande vloer vervangen of niet?

KikiLexus

  • #1
Beste klussers,

Wij hebben een huis uit 1987 gekocht met een tegelvloer die is gelegd in het cement. Er zit ook vloerverwarming in die als bijverwarming gebruikt wordt. Dit allemaal dateert uit het bouwjaar dus al 35 jaar oud. De vloer is destijds ook geïsoleerd maar heeft een rc waarde van (slechts?) 1,26.

Ons idee was om de oude vloerverwarming te vergeten en er nieuwe in te laten frezen met daarover een pvc vloer, met als doel om de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. Dan kunnen de radiatoren er ook uit.
Nu lees ik dat het voor een vloerverwarming toch wel belangrijk is dat de vloer minimaal een rc waarde van 5 heeft.
Een kruipruimte is er niet dus vanuit onder isoleren gaat niet. Qua opbouwhoogte is er nagenoeg geen ruimte bij de voordeur, de binnendeuren kunnen ingekort worden.
Mijn eerste vraag is dan ook of het verlies aan warmte van de vloerverwarming te groot wordt als er niet extra geïsoleerd wordt en of er nog alternatieve isolatiemethodes zijn?

Het alternatieve plan is om de hele vloer eruit te halen en opnieuw op te bouwen met isolatie, vloerverwarming en afwerking.

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie dit zouden aanpakken en of er nog dingen zijn waar ik rekening mee moet houden, alvast bedankt!

Screenshot_2023-04-16-19-27-49-448_com.funda.two.jpg Screenshot_2023-04-16-19-28-01-641_com.funda.two.jpg Screenshot_2023-04-16-19-27-58-437_com.funda.two.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
KikiLexus schreef:
Mijn eerste vraag is dan ook of het verlies aan warmte van de vloerverwarming te groot wordt als er niet extra geïsoleerd wordt en of er nog alternatieve isolatiemethodes zijn?
Vloerverwarming zonder isolatie is de grond warm stoken voor de pieren. Sowieso is een goed geïsoleerd huis veel comfortabeler. Ik zou voor het alternatieve plan gaan.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
vloer eruit en alles opnieuw opbouwen met een goede isolatielaag
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu