Fasto 2510 onregelmatige watertemperatuur

A

Anonymous

Gast
  • #1
Fasto 2510V. Heb onregelmatige watertemperatuur op alle kranen. Meestal eerst warm, daarna lauw. Heb alle thermostaat kranen al nagekeken en membraan in warmtewisselaar. Wat kan de reden zijn voor deze schommelende water temperaturen?

Waar zit de thermostaat van de WW ketel?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Membraan in warmtewisselaar?

Moet je even nader verklaren (Bedoel je Binnenwerk Driewegklep). Meestal schommelt de temperatuur tengevolge van kalk in het tappotje. Wat doet het toestel tijdens warm water bedrijf, blijft de brander aan tijdens warmwater wisseling en loopt de temperatuur op van de mano/thermometer.

Laat wat horen,
mvrg Sil.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Nadere uitleg probleem warmwater. Bij warmwatervraag komt er eerst warmwater uit de kraan. Na ca. 20 seconden neemt de temperatuur van het water af tot lauw (net niet koud). Blijkbaar is het tapvat dan leeg. Bij herhaaldelijk heen en weer bewegen van de kraan van koud naar warm komt er soms weer warm water. Dit blijft dan continu goed tot de warmwater vraag stopt. Bij een hernieuwe watervraag na bijvoorbeeld 10 minuten begint het weer van voren af aan. Bij de heetwatervraag gaat de brander in bedrijf. De temperatuur van de thermo -manometer loopt op. Er komt echter alleen lauw water nadat het tapvat met heet water leeg is. Door prikkeling van de ketel door herhaaldelijk heen en weer bewegen van de kraan kan er weer warm water komen. Wat is de oorzaak? Wij wonen inderdaad in een gebied met hard water. Als dit de oorzaak is hoe kan ik de tapspiraal dan ontkalken Hoe krijg ik hem uit het tapvat.

n.b.: met het membraan bedoelde ik inderdaad het binnenwerk van de driewegklep!
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Als je de kraan "tempert" dat wil zeggen de doorstroom klein houdt +/- 5 liter per minuut blijft de temperatuur dan wel goed? Ontkalken tapboiler is lastig, beste is uitbouwen en zowel CV als Tapzijdig laten inwerken met bijv. natuurazijn. Heeft alleen zin als je ook alle pakkingen op voorhand hebt ga er maar vannuit dat alle aansluitingen nieuwe pakkingen nodig hebben naderhand. Wat je eerst moet controleren is of er een mengventiel geplaatst is,soms wordt er bij de FC-serie een mengventiel geplaatst. Dit is een langwerpig onderdeel (koper) met een aansluiting voor koud/warm en gemengd water. Als het leidingdeel van de ketel naar het mengventiel heet is maar de leiding naar kranen niet dan is het je mengventiel. Als een originele is gebrukt dan zit deze rechtsonder je tapboilertje.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Een mengventiel als zodanig ken ik niet. Wel driewegklep en een instelkraan tapwater. Het lijkt alsof de driewegklep niet goed werkt. Bij warmwater vraag loopt het tapvat leeg en wordt het hete water uit de brander afgevoerd naar de cv leidingen. Echter na een lange vraag naar warmwater schakelt de driewegklep om.

Hoe kan ik de driewegklep maken?
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Aanvullende vraag op voorgaande. Mijn Fasto 2510 V heeft een comfort thermostaat. Volgens de technische omschrijving: "Zodra de heetwaterkraan wordt geopend koelt de voeler van de comfort thermostaat af door langsstromend water. Hierdoor start de pomp en schakelt de driewegklep om naar tapwater circuit" Kan een defecte comfort thermostaat de oorzaak zijn van het eerder omschreven probleem?
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Robert de comfort instelling (witte knop ) is gewoon een aan uit thermostaat. Als het toestel aanslaat voor warmwater is deze in ieder geval goed. Bij twijfel altijd kamerthermostaat op minimaal zetten kraan open en toestel moet binnen 20 sec. aanslaan voor warm water al naar gelang de doorstroom en de ingestelde comforttemperatuur. Als de CV leidingen warm worden tijdens warm water vraag is toch je driewegklep niet goed of de aansturing vannuit de print. Controle middels een multimeter. Microblok(zwart) weerstand onbelast max. 75 Ohm en aansturing 30 V DC.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu