Fase L3 eruit bij 3 fasen meterkast

RolfDV

  • #1
Goedenavond,

Tijdens het klussen kreeg ik kortsluiting waardoor de aardlekschakelaar zijn werk moest doen. Nu is in mijn meterkast alleen blijvend de fasegroep L3 eruit (zie foto, onderste lampje/groep).
Weet iemand of ik een zekering moet vervangen? In de meterkast werd ik niet veel wijzer. Er liggen in ieder geval volgens mij 3 groepen uit het systeem die ik niet meer aan de praat krijg, terwijl de groepen allemaal ingeschakeld zijn.
Hoor het graag.

Groet,
Rolf
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Netbeheerder bellen, er ligt een hoofdzekering uit, deze mag en kan je niet zelf vervangen.

En laat een installateur je kast veilig maken, 2 draden onder 1 klem mag alleen bij gelijke dikte, op je aardlek zie ik echter duidelijk 2 verschillende diktes onder 1 klem.
Er is wel een mogelijkheid om het zo uit te voeren maar dan zijn de verkeerde hulzen gebruikt.
 

RolfDV

  • #3
Dank voor je snelle reactie. Heb ze al gebeld, ze komen eraan.
En ik zal er werk van maken...want wat jij aangeeft zal dat de reden zijn geweest?
Groet
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Nee de reden is dat jij ergens beste kortsluiting hebt gemaakt.

De verschillende diktes onder 1 schroef zorgt voor verbrande bedrading omdat 1 van de 2 te dun is om goed geklemd te worden.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #5
Ik vraag me tevens af of dat netwachtertje (dat ding met de ledlampjes) zo ongezekerd aan gesloten mag worden. Ik zou hem in ieder geval achter een automaatje zetten.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #6
Als ik het goed zie dan is dat netwachtertje direct aangesloten op de aardlekschakelaar. Je zou kunnen overwegen om het te verwijderen, want dan ben je meteen af van het probleem van de verschillende diktes af. Echt nodig is zo'n ding niet in een huisinstallatie.

Je aardlekschakelaar is verder van het type AC (niet toegestaan) en zou vervangen moeten worden door een van het type A.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu