Extra radiator plaatsen woonkamer

Karel de kleine

  • #1
Beste allen,

Ik heb last van koudeval in mijn woonkamer. De radiatoren die nu in de woonkamer staan zijn m.i. niet toereikend en/of goed geplaatst om de hele kamer gelijkmatig op te warmen.

Ik heb het idee dat de radiatoren aan de achter- en voorkant van de woonkamer de lucht opwarmen, deze verwarmde lucht tot halverwege de kamer komt en daar vervolgens afkoelt om als een koude luchtstroom over de vloer terug te gaan richting voor en achterkant.

In de keuken had ik een soortgelijk probleem en dat is aardig opgelost door een radiator te plaatsen met een groter vermogen. In de woonkamer lijkt me dit niet echt goed mogelijk omdat de radiatoren aan de achterzijde al een aardig vermogen hebben op papier (ca 1900W per stuk) maar dit niet volledig benutten omdat de toevoer op +-50 graden piekt i.p.v. de afgegeven 65 aan de ketel.

Nu was mijn idee om dan een extra radiator te plaatsen alleen de juiste plek is mij niet gelijk duidelijk. De opties zijn 1 en 2 in de tekening, aftakken zou dan van de gelijknamige verdeelstations mogelijk zijn.

Ter verduidelijking heb ik een situatietekening gemaakt, graag jullie advies!

Alvast bedankt voor het reageren en mocht er iets niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag.

 

Ceeshobby

  • #2
Waarom zet je de ketelthermostaat niet hoger.
Dan geven de radiatoren meer vermogen af.
Bij een lage watertemperatuur gaat het vermogen van een radiator flink naar beneden.
 

Bernhard

  • #3
Als de kamerthermostaat de ketel uitschakeld bij een watertemperatuur van 50°C dan hebben de radiatoren voldoende capaciteit. Als er te weinig water over een radiator gaat dan wordt de capaciteit minder. Kontrole op de juiste werking en de waterhoeveelheid is het meten van de retourtemperatuur van elke radiator. Dat moet met een constante aanvoertemperatuur bv 60°C. De radiatorenventielen met een hoge retourtemperatuur moeten moeten geknepen worden en met een lage temperatuur moeten meer opengedraaid worden. mvgr bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu