Extra radiator onder raam plaatsen

Pookster

  • #1
Wij hebben een aantal jaren geleden een huis gekocht waarbij we oude radiatoren hebben vervangen door 2 nieuwe verticale designradiatoren. Het vermogen van deze radiatoren is ruim voldoende voor de benedenverdieping. We komen er nu toch achter dat dit misschien niet een hele slimme zet is geweest omdat deze radiatoren niet meer onder de ramen zitten maar verticaal tegen de muur.

Ik heb het gevoel dat we in de winter last hebben van tocht, veroorzaakt door de koudeval van de ramen. Nu kan ik natuurlijk de radiatoren weer vervangen door radiatoren onder de ramen.

Ik zet zelf te denken aan een bijverwarming voor onder de ramen. Een soort van plintverwarming op de vloer met minimaal vermogen, bedoeld om de koudeval op te vangen en te verwarmen. De ramen zitten op ongeveer 65cm hoogte.

Is dit een idee? Of moet de radiatoren een minimale hoogte hebben?

Ik hoor graag wat adviezen. Alvast bedankt!
 

Pookster

  • #2
Niemand? Of is er meer informatie nodig?
 

StefanD

  • #3
Er is geen minimale hoogte. Uiteraard moet je wel voldoende vermogen hebben, maar voor een beetje bijverwarmen kun je volstaan met een kleine radiator. Wellicht zou je ook onder de ramen een design-radiator kunnen plaatsen? Er zijn volledig vlakke radiatoren die weinig ruimte innemen (zijn dun) en ook weinig opvallen.
 

Pookster

  • #4
Het gaat inderdaad puur om de vallende koude lucht op te vangen met warme lucht.

Een vlakke radiator onder het raam zou ook onder de uitstekende vensterbank komen. Kan dit nadelig zijn?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Dat ligt er aan hoe diep je vensterbank is
Hoeft onder normale omstandigheden geen
Probleem te zijn.
 

Pookster

  • #6
Ik schat, ben nu niet thuis helaas, dat de vensterbank rond de 10 cm uitsteekt
 

StefanD

  • #7
Een uitstekende vensterbank boven een radiator is inderdaad nadelig, maar veel zal het niet schelen. (Tenzij je de radiator strak tegen de vensterbank plaatst en er dus geen lucht meer kan stromen)

Met ongeveer 65 cm ruimte kun je een 40cm. hoge radiator kwijt (50 cm. zou misschien net kunnen) Dit moet genoeg zijn om de kou van het raam te compenseren. (En anders zou ik dubbel glas plaatsen :) )
 

Pookster

  • #8
Perfect! Dat moet lukken.

We hebben overigens al wel dubbelglas. Maar naar mijn idee heb je dan ook nog wel te maken met een koudeval.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu