Extra deurbelgong

Rob25

 • #1
Goedemorgen.
In de meterkast zit de gong van onze deurbel maar als we buiten zijn horen we die niet. Kan ik daar een extra gong op aansluiten middels draadjes naar de achterkant van de woning onder de veranda? We hebben daar ook buitenverlichting en dus een buis van de meterkast naar de buitenverlichting. Mijn plan was dan om de 2 draadjes van de bestaande gong door te verbinden op een nieuwe dubbele draad en die door de buis van de buitenverlichting erbij te trekken die ik dan aansluit op een extra gong onder de veranda.
Kan dat?
Ik hoop even van iemand te horen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sxnder

  Specialist Elektra
  • #2
  Het is helaas niet toestaan om zwakstroom en netspanning door één leiding te voeren. Misschien is een draadloze oplossing iets voor je.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Er bestaan setjes met een draadloze bel, die je kunt aansluiten op een bestaand (vast) belsysteem.

  Daarmee kun je dus je bestaand belsysteem uitbreiden met een draadloze bel, zonder een extra belknop te hoeven plaatsen.

  Zoek eens zo, dan kom je wel wat tegen.
  (Het bekende merk Friedland heet tegenwoordig Honeywell)
   

  Rob25

  • #4
  Ik denk niet dat een draadloze bel een optie is want een wifisignaal komt ook niet door de muren heen.
   

  Krunnie

  • #5
  Draadloze deurbellen werken op een lagere frequentie dan Wifi en gaan daardoor gemakkelijker door en om muren heen. Zelf heb ik twee muren en ongeveer 10 meter tussen de belknop en de gong in het stopcontact en dat werkt prima.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Rob25

  • #6
  Bij ons zijn de muren allemaal versterkt met gewapend beton en de buitenmuur ook nog met een soort aluminium tegen de isolatie. Maar je schrijft dat hij in het stopcontact zit en die heb ik daar niet.
   

  XanderH

  • #7
  Ik denk dat een fatsoenlijke draadloze deurbel ook in jouw situatie prima gaat werken. En ze zijn er ook op batterijen.

  Je lijkt niet draadloos te willen, maar wat dan wel? Bedrading door die buis van de verlichting bij trekken mag zoals gezegd niet zomaar. Heb je nog andere opties om bedrading naar buiten te krijgen?
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Vonken_trekker

  • #8
  Ook opletten of de trafo genoeg stroom kan leveren voor 2 gongs. Trafo's van 500 mA lukt dit vaak niet.
   

  Vonken_trekker

  • #9
  Ik denk dat draadloos voor jouw situatie het beste is. Het bekende merk (iets met 'aan' en 'uit') levert modules die je aansluit op de bedrade bel. Die sturen dan vervolgens een of meer draadloze gong(s) aan.

  Ik heb ook wel eens een 8V/230V relais toegepast om met de bestaande bel een 230V bedrading te schakelen. Aan de andere kant van de bedrading kwam dan een 2e trafo en gong. Iets omslachtiger maar werkt ook prima.
   

  Rob25

  • #10
  XanderH schreef:
  Je lijkt niet draadloos te willen, maar wat dan wel? Bedrading door die buis van de verlichting bij trekken mag zoals gezegd niet zomaar. Heb je nog andere opties om bedrading naar buiten te krijgen?
  Ik wil wel draadloos hoor dat is uiteraard de simpelste oplossing maar als je weet wat we allemaal hebben moeten doen om overal internet te hebben dan word je daar niet vrolijk van.
  Deurbelcamera op wifi, werkte niet. En het modem in de meterkast kwam niet eens door 1 muur of boven terwijl de trap bij de meterkast staat. Een router kwam ook niet door de muur en nu hebben we 2 extra versterkers bekabeld om internet te hebben in het hele huis.
  Daarom dachten we aan een draadje door de buis trekken maar dat blijkt niet te mogen.

  En nog iets voor de webmaster als dat mogelijk is. Hoe komt het dat ik geen bericht krijg als er een reactie is? Komt dat door het nieuwe forum?
   

  Vonken_trekker

  • #11
  Zoals al gemeld, werkt een draadloze bel veel beter dan wifi vanwege de lagere frequentie.

  Bij twijfel; koop eens zo'n setje in de bouwmarkt, pak het voorzichtig uit en probeer het eens. Mocht het niet werken, kun je het altijd retourneren.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #12
  Rob25 schreef:
  En nog iets voor de webmaster als dat mogelijk is. Hoe komt het dat ik geen bericht krijg als er een reactie is? Komt dat door het nieuwe forum?
  Ik denk niet dat de webmaster alle geplaatste topics en de daarin gegeven antwoorden zal bekijken.
  Misschien is het beter om daarvoor in deze rubriek een apart onderwerp aan te maken.

  Dan kunnen andere forumleden daar eventueel ook hun ervaringen delen. :wink:
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #13
  Gewoon draadloos oplossen, daar kun je makkelijk afstanden mee overbruggen van 500m (uiteraard mits je de juiste kiest) en die gaan dwars door fabriekshallen die vol met machines ed. staan dus 10m door een woning met wat bouwstaal zal ook geen probleem zijn.
  Regelmatig dit soort systemen geleverd met drukken op de begane grond en de bel op de 4e of 5e en dat gaat ook prima.
   

  Rob25

  • #14
  Vooralsnog kan ik geen extra gong vinden die ik op de bestaande bel kan aansluiten ook niet van het KlikAanKlikUit systeem. Als je een tip hebt middels een linkje?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Vonken_trekker

  • #15
  Toch is die er wel degelijk. Zie pb (we mogen hier geen merken advies geven).
   

  Rob25

  • #16
  Ik heb die van je link gekocht maar ik krijg het niet werkend.
  Er staat in de handleiding zend tijdens het knipperen even een aan signaal met een klikaanklikuit zender om de desbetreffende zendcode op te slaan. Maar ik heb geen klikaanklikuit zender met een drukknop dus ik kan geen zendcode opslaan.
   

  Vonken_trekker

  • #17
  Ik heb zo even niet meer helder hoe dat 'connecten' werkt maar volgens mij zit er een knopje op de zender (die je met draden op de huidige bel hebt aangesloten) en ook op de draadloze gong?
   

  XanderH

  • #18
  Weet niet wat je nu uiteindelijk gekocht hebt, maar het lijkt me dat "de beldrukker indrukken" hier gelijk staat aan "op de drukknop van de zender drukken".

  Mits je die zender al op de bestaande belinstallatie hebt aangesloten natuurlijk.
   

  Rob25

  • #19
  Ik heb deze gekocht op advies van Vonken_trekker maar daar zit in elk geval geen knopje op de zender.
  Ik heb hem aangesloten volgens de handleiding maar het werkt niet. De 2 draadjes aangesloten op de draadjes die naar de bestaande gong gaan, dat werkt niet. Ook de draadjes die uit de drukknop naar de trafo gaan aangesloten aan de 2 draadjes en daarna naar de trafo maar dat werkt ook niet.
   

  XanderH

  • #20
  Nog steeds geen idee wat je gekocht hebt dus daar kan ik verder niet mee helpen zo.....
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu