EvoHome reageert niet op HR92 knoppen

TrebborX

  • #1
Sander, en anderen. Mijn problemen klinken gelijk. Ik krijg het ook niet voor elkaar om met de HR92 de warmtevraag te bekrachtigen op de HDR91 aangeloten op de ketel . Deze reageert alleen op een warmtevraag van de Touch. Ik ben zeer benieuwd wat je uiteindelijke stappen waren. Mijn systeemopzet is de volgende:
1668512834061.png
 

Marcel Tech

  • #2
TrebborX,

Wellicht slim om een apart issue hiervoor aan te maken als aparte case.
Ik heb eenzelfde probleem ondervonden, dat er geen warmtevraag werd gegenereerd naar de ketel.
Ben heel diep gegaan in de analyse en het probleem, dacht aan een firmware probleem.
Toen ik afgelopen week zat te zoeken op een Engelse support site, kwam ik meer info tegen en ook veel meer mensen, die dit probleem hebben.
En in alle gevallen werd er gewezen naar een defect HR92 knop.
Mijn probleem zat hem op twee HR92 knoppen van zones.

Ik had een extra set van 4 knoppen en dus had ik er nog één liggen. die in bedrijf gebracht, en ja hoor, direct warmtevraag.
De defecte HR92 knoppen, geven dus wel de temperatuur duur naar de Touch, maar niet de terugkoppeling van de warmtevraag.
En blijkbaar wordt er daardoor geen warmtevraag gecreërd.

Dus tip:
Probeer eens een knop te verwisselen en die in de zone te hangen. als er dan wel warmtevraag wordt gegeven, dan ligt het met grote waarschijnlijkheid aan de knop.
In Engeland spraken ze over 3 van 4 knoppen die defect waren in een set. bij mij dus 2 van de 4.
 

TrebborX

  • #3
1668517533078.png

Goedmiddag, ik heb bovenstaand systeem met een Evohometouch en een aantal radiatorknoppen die elk een warmtevraag moeten doorgeven aan een en dezefde CV ketel, geschakeld door een BDR91. Mijn problemen klinken gelijk als elders in het forum. Ik krijg het ook niet voor elkaar om met de HR92 de warmtevraag te bekrachtigen op de HDR91 aangeloten op de ketel . Deze reageert alleen op een warmtevraag van de Touch. Ik ben zeer benieuwd wat er mis is. Alle communicatie van HR92 naar en van Touch panel werkt, warmte instellingen en huidige temperatuur ook . Alleen de touch kan de BDR doen schakelen. Ik heb ook al een aantal keer de componenten naar fabrieksinstellingen teruggezet, zonder resultaat. Mijn systeemopzet is de volgende.
Iemand een idee wat er mis kan zijn. Ik hoop op jullie advies.

Ik heb -wellicht onhandig- ook de vraag gesteld in een reactie van een soortgelijk probleem, maar kan het bericht niet meer verwijderen.
 

Bert pit

  • #4
Alle warmtevragen komen binnen op de Evotouch en worden daar afgehandeld. Er is dus geen communicatie tussen de HR92 en de BDR91. Op de Evotouch zit een mogelijkheid om de communicatie te testen: long press op menu en dan even zoeken.

Een defecte knop zou kunnen, maar 5 defecte knoppen lijkt mij sterk. Ik zou het eerder in de BDR91 zoeken. Een hele oude is niet geschikt voor Evohome. Maar als deze in de vakhandel gekocht is zou dat niet het probleem kunnen zijn.
Ik zou een fabrieksreset op de BDR91 doen. Knop 15 sec indrukken (uit mijn hoofd) en dan opnieuw aanmelden op de Evotouch. Mogelijk dat er oude instellingen in de weg zitten en die gaan er met een volledige reset uit.
 

TrebborX

  • #5
Bert , dankjewel voor je meedenken. Het mysterie is opgelost. Inderdaad is het onwaarschijnlijk dat alle knoppen defect zijn. Ik weigerde ook te geloven dat de kwaliteit zo pover kon zijn. Uiteindelijk ben ik tegen een keiharde software bug in de evohome aangelopen. Na talloze keren alle devices , bdr91, evohome touch en alle knoppen te resetten, wiss n en fabrieksinstellingen, bleek onder water toch een koppeling in stand te blijven tussen eerder toegewezen hr92 radiator knoppen en de evohome touch. Wanneer ik na een nieuwe zone configuratie de zoneregelaar veranderde van type naar bijvoorbeeld zoneklep , cancelde en weer terug naar type radiatorknop, en hierna de sensor en regelaar toewees aan de betreffende knop, functioneert alles naar behoren. Dit heb ik herhaald voor alle knoppen en voila. De hele regeling met 5 zones weekt als een zonnetje.

Een keiharde bug dus waarbij bij een factory reset, alleen alle symbolische verbindingen werden gereset, maar onder water de absolute koppeling (hardware naar hardware adres) instant bleef. Na het toewijzen van een verkeerd type werd het systeem wakker en verbrak de foutieve associatie. Nu ontstond er echt een initialisatie en kan alles vanaf 0 worden opgetuigd. Dat was even 4 avonden zweten en volhouden....
 

robdeb

  • #6
Als alternatief had je de HR92 in toewijsmodus kunnen plaatsen en dan ca. 10 seconden de knop ingedrukt houden. Dan worden alle eerdere associaties ook gewist.
 

TrebborX

  • #7
Niet dus. Dat had ik ook al gedaan. Helaas werkte dat niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu