EVOHome en aansturing HCE80

Tjeerd1

  • #1
Situatie: nieuwbouwwoning met volledige vloerverwarming en Evohome (ATC928G3000), 3 x HCE80, modulerende ontvanger R8810A draadloos gekoppeld aan ketel (Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24A).
Issue: Bij een lage warmtevraag van een vertrek (b.v. 8%, te zien in het overzicht in Evohome panel) wordt de betreffende HCE80 en dus ook de bijbehorende vloerverwarminggroep niet aangestuurd c.q. geopend. M.a.w. ketel staat voor niets te branden (volgens display ketel b.v. 40 graden) omdat de betreffende groep dicht blijft . Warme warmte circuleert dan alleen maar rond via de bypass (badkamer in mijn geval, waar het dan ook al snel lekker warm wordt).
Begin de indruk te krijgen dat het Evohome panel pas boven een bepaald percentage warmtevraag een seintje naar een HCE80 stuurt om een groep te openen. Als dit zo is dan lijkt me dit niet handig omdat de ketel al wel direct begint te stoken.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Heb je het al eens opgevraagd bij de fabrikant?
 

Bert pit

  • #3
Het niet goed synchroniseren van de ketel en de zones is een probleem bij Opentherm. De HCE80 ondersteunt namelijk alleen aan/uit. De ketel is heet water aan het maken terwijl alle zones dicht staan. Dat kan nergens naar toe dus wordt het rondgepompt via de bypass.

Meestal zie je dat bij het einde van een verwarmingcylus. Dus: normaalgesproken zou het een uur duren om met water van 60 graden de ruimte een halve graad op te warmen. OT wil dan op een lagere temperatuur aanvoeren, laten we zeggen op 45 graden maar dan 1 uur en 20 minuten. Gevolg: na een uur stuurt Evohome je zone's dicht en je ketel staat no 20 minuten warm water te genereren.

Zeer grote kans dat bij de overstap op aan/uit en dat probleem is opgelost. Dus de ketelrelais module vervangen door een BDR91. Let ook even op eventuele thermostaten die alleen OT aan kunnen, die ook vervangen door aan/uit. Je ketel moduleert op basis van deltaT , dus gewoon lekker zuinig.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu