Eurotech vieze grijze drap bij wasgoed

T.Zuidam

 • #1
Wij hebben een Eurotech wasmachine. Wanneer we hebben gewassen zit er steeds een soort grijze drap tussen het wasgoed. Ik vind het eruit zien alsof je papier of zo hebt meegewassen en dat is helemaal vies en drapperig geworden. Wij hebben dit probleem pas sinds we deze machine hebben. Tegelijkertijd zijn we verhuisd.

Kijk ik naar het rubber van het vulgat dan zitten daar drie kleine gaatjes om water af te voeren dat in het rubber blijft liggen. Die gaatjes zitten vol met deze drap. Ik heb het rubber opzij gehaald en het zat daar helemaal vol. Waar komt dit in hemelsnaam vandaan? Dezelfde grijze drap zit ook steeds in het putje en de putdeksel van de afvoer van de wasmachine.

De afvoer heeft geen zwanenhals. Hij loopt gewoon recht naar beneden het putje in. Kan dit het probleem zijn? Ook gebruiken wij tegenwoordig vloeibaar wasmiddel. Kan dit het probleem zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Eurotech is een op dit forum (tot nu toe) absoluut onbekend merk.

  Grijze vlekken worden vaak veroorzaakt door wassen op te lage temperaturen, waardoor er zich schimmels ontwikkelen in de wasmachine. Af en toe een (geschikte) was draaien op 90-95 graden kan dat voorkomen.

  Eventueel de wasmachine reinigen mbv. (een kopje) soda in de wasmiddella en op heetste stand een programma draaien zonder wasgoed zou kunnen helpen.

  Of specifiek deze wasmachine en/of vloeibaar wasmiddel dit probleem kan veroorzaken kan ik niet beoordelen. Wel weet ik dat (bont) wasmiddelen voor lage tempertaturen geen bleekmiddelen bevatten, en daardoor ook niet bijdragen aan opruimen van de schimmels.
   

  T.Zuidam

  • #3
  Het is een Eurotech WA R1200
   

  Co de Witgoedman

  • #4
  Doe eens een paar keer kookwas 95 graden evt zonder wasgoed erin.
   

  T.Zuidam

  • #5
  Bedankt! Wij hebben hem nu twee keer op 90 graden laten draaien en het is al stukken minder.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu