Eurotech WA R1200 - Trommel lijkt ergens tegenaan te schuren

Larsvandoremalen

 • #1
Ik hoop dat iemand mij hier met mijn probleempje kan helpen, heb een vrij goedkope eurotech wasmachine (WA R1200) deze deed het opzich prima maar ik heb nu opeens een probleem.

Als de trommel rond draait (bij centrifugeren denk je dat de rest van het flatgebouw allemaal tegelijkertijd hun opgevoerde klopboormachine heeft gepakt) lijkt het alsof deze ergens tegaan schuurt, ik draai hem gewoon zachtjes met de hand rond en af en toe hoor je een tik/ schurend geluid.

Als ik de fora goed heb doorgenomen is er of wat mis met de lagers, het trommelkruis of is er iets tussen de trommel en de kuip komen te zitten.

Heb er met een zaklamp en mn hoofd ingelegen en kan zelf zo helemaal niks zien wat tussen de trommel en de kuip zou kunnen zitten.

Maar de trommel hangt nog wel goed recht en heeft eigenlijk ook geen speling (kan wel de hele kuip heen en weer bewegen maar de trommel zelf zit vrij stevig vast)

Iemand een idee wat er precies mis is ?

Hoop dat ik morgen ergens de bitjes kan kopen waarmee ik de boven/achterkant kan openmaken zodat ik wat beter kan kijken, maar wordt ook voor het eerst voor mij dat ik een wasmachine ga repareren :S

Alvast bedankt voor alle hulp!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als de trommel goed vast zit is het trommelkruis nog goed.
  Bij een regelmatige tik zit er vaak een b.h. beugel of een ander voorwerp in de machine, probeer te ontdekken bij welke stand van de trommel hij tikt, u kunt dan gericht zoeken.
   

  Martien 59

  • #3
  Kijk eens met een lamp door de gaatjes of je niets ziet liggen bh beugel of zo
   

  Larsvandoremalen

  • #4
  Dat is dus het rare, heb er met mijn hoofd in gelegen en door de gaatjes gekeken met mijn zaklap en niks kunnen vinden, zal voor de zekerheid vandaag nog een keer kijken just in case dat ik gisteravond iets over het hoofd heb gezien.
   

  Martien 59

  • #5
  Je kan ook een dun schroevendraaiertje door de gaatjes steken en dan een keer rond draaien miss neem je wel een beugel mee of verschuift hem
  anders het verwarmingselement er uit halen kun je er ook in kijken
   

  Larsvandoremalen

  • #6
  Ben er net met een schroefendraaiertje doorheen gegaan, merk helemaal niks eigenlijk, blijf ergens steken maar dat zat ook dieper en onderin, voelde aan als de afvoer. Verder klinkt het geluid ook meer als metaal tegen metaal.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu