Europlinten / plakplinten bij Gamma laminaat

Barnhoorn

 • #1
Ik heb gamma laminaat aangebracht in een slaapkamer. Volgens het advies van de verpakking van het laminaat heb ik rondom 10 mm = 1 cm ruimte gehouden.

Nu ik klaar ben zou ik graag europlinten (hoge plinten tegen de wand) bevestigen maar die plinten zijn minder dan 10 mm dik waardoor er tussen de plint en het laminaat een kier ontstaat. Dat lijkt mij niet de bedoeling.

Wie heeft advies? Heb ik iets verkeerd gedaan? Of is het de bedoeling om tegen de europlint ook nog een plakplint aan te brengen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Gewoon andere plinten kopen, er veel soorten en maten te koop.
   

  Barnhoorn

  • #3
  Dat is op zich een goede oplossing. Maar deze plinten zijn op kleur van de vloer. Dat krijg je natuurlijk met andere plinten niet meer voor elkaar!
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #4
  Staande plinten kies je ook niet in de kleur van de vloer, maar passend bij de wand. Anders wordt het net een badkuip.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Staande plinten wordt regelmatig toegepast in de kleur van de vloer.

  Wat nog wel eens vergeten wordt is dat bij deze plinten eventuele oude staande plinten eerst moeten worden verwijderd, anders wordt de voeg niet afgedekt. De vloer kan dan werken onder de plint.

  Verder zit er niets anders op dan een dikkere plint te kiezen als de voeg niet wordt afgedekt. Een liggende plakplint onder een hoge plint vind ik persoonlijk geen gezicht.

  Drastische oplossing is de vloer er (deels) uithalen en met een iets kleinere voeg terugleggen. Heb je waarschijnlijk wel wat nieuwe delen voor nodig.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu