Etna vaatwasser wast niet schoon probleem

Mr. Black

  • #1
Ik ben mij bewust van het feit dat er al eens over gediscussieerd is maar die discussie is gesloten, dus open ik een nieuwe. Ik zit ook met het probleem dat mijn ETNA FI 8430 niet goed schoon wast. Nu heb ik gelezen dat je met soda de zaak intern moet reinigen. Geldt dit ook voor de sproeiarmen?

Ik kan me zo voorstellen dat de gaatjes verstopt raken (verg. een douchekop). Kunnen die armen überhaupt worden gedemonteerd, zodat ik ze in een sodabad kan laten weken ? En is dit dan daadwerkelijk de oplossing ?

Ik ben benieuwd of iemand nog andere handige tips heeft.

Ook wil ik graag weten of iemand de handleiding (in PDF) nog heeft en ter beschikking wilt stellen.

Met dank
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is juist de bedoeling dat er een nieuw onderwerp gemaakt wordt, elk probleem aan elke machine heeft op dit forum een eigen onderwerp.

Met soda schoonmaken (zie hier) is een goedkope methode die zeker als eerste geprobeerd kan worden.
Daadwerkelijk de oplossing? Valt nooit te zeggen via een PC, gewoon proberen.

Of je de sproeiarmen zo maar kunt demonteren bij deze vaatwasser weet ik niet, maar ik zou het in eerste instantie niet doen. Een vaatwasser werkt heel anders dan een douchekop, en als de hardheid goed is ingesteld, verkalkt een vaatwasser van binnen niet of nauwelijks.

Handleidingen van Etna kunnen hier gedownload worden, maar daarvoor is een compleet typenummer nodig, het opgegeven nummer gaf geen resultaat.
Eventueel kunnen ze daar ook besteld worden.

Probeer eerst één of meerdere keren de soda, vraag dan eventueel verder (in een antwoord hieronder), dan zijn er wellicht specialisten die beter op de hoogte zijn van dit model.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu