Etna gaskachel waakvlam te hoog

Antje77

  • #1
Hoi,
ik heb daarnet een Etna gaskachel gekocht en aangesloten, maar de waakvlam brandt veel te hoog. Weet iemand of daar een stelschroef voor is en hoe ik daar bij kom?

Alternatief: Ik heb mijn oude kachel ook nog, bijna dezelfde maar een iets kleiner model. Die ging steeds vanzelf uit na 20 minuten of een paar uur of iets daartussenin. Gebeurde zowel op laag als hoog als waakvlam.
Als dit probleem makkelijker te verhelpen is dan een te hoge waakvlam hoor ik het ook graag. (Ik gokte erop dat een nieuwe tweedehands goedkoper zou zijn dan een monteur, maar misschien misgegokt)

Alvast bedankt, Antje.
 

Marcn88

  • #2
En hoe zit het met de rookgasafvoer beluchting afstelling co/co2 van de gaskachel, is er een ttb gemonteerd kortom er een vakman bij halen die deze dingen voor u kan controleren/afstellen wat u nu zo doet kan levensgevaarlijk zijn
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Is de kachel ook wel geschikt, voor het soort gas dat er gebruikt wordt.
Deze kachels heb je op aardgas, en propaan/butaan.

Als de oude kachel uitgaat na een paar minuten of enkele uren, kan te maken hebben, met slechte rookgas afvoer, of te weinig toevoer van zuurstof.

Dit kan een dodelijke situatie veroorzaken, waar jaarlijks honderden mensen door sterven.

Als u geen geld uit wilt geven aan een vakman, om de zaak goed te controleren, en af te stellen, zorg dan dat het hondje uit huis geplaatst wordt.
Die vraagt er tenslotte niet om, om een keertje nooit meer wakker te worden.
 

Antje77

  • #4
Is de kachel ook wel geschikt, voor het soort gas dat er gebruikt wordt.
Ja, hij komt uit een huurhuis met een gasaansluiting waar ze overgestapt zijn op cv.

kan te maken hebben, met slechte rookgas afvoer
Mogelijk maar onwaarschijnlijk. Schoorsteen is afgelopen jaar geveegd. De vorige kachel is aangesloten door een erkende installateur en heeft het de laatste drie jaar prima gedaan. De schoorsteen is ook geschikt voor een grote houtkachel.

te weinig toevoer van zuurstof
Onmogelijk. Het tocht hier sowieso als de pest, én ik heb overdag altijd een deurop een kier zodat de hondjes de tuin in kunnen en 's nachts ook nog mijn woon/slaapkamerraam wijd open.
Dit kan een dodelijke situatie veroorzaken, waar jaarlijks honderden mensen door sterven.
Bij mijn weten brandt je kachel dan niet met mooie blauwe vlammen en zouden je ramen moeten beslaan. Oh, en waarschijnlijk zouden de CO-melders dan ook af gaan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Plaats even een foto van het gasblok.
 

Antje77

  • #6
Bedankt, Jan, maar inmiddels heb ik een installateur gebeld. Het kraantje van de gasleiding naar de kachel toe bleek ook (een heel klein beetje) te lekken. Raar, want drie jaar gekeden nieuw aangelegd. Het zit in een rare hoek, dus de installateur mag zich morgen in bochten wringen. Intussen doet de kachel dienst als noodafsluiter (zondag, dus geen doppen), dus geen foto.
Gelukkig is met de hondjes onder een dekentje ook lekker warm, en een elektrisch kacheltje houdt de egrste kou eruit :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu