Ervaring doe het zelf kit impregneren muur

Hankezp

  • #1
Hallo,

De situatie is als volgt. De scheidingsmuur tussen onze buren vertoont aan onze kant sporen van optrekkend vocht tot ca. 35 cm boven de vloer. Het is in de bijkeuken en ons al vele jaren een doorn in het oog. Het stucwerk laat langzaam los, dus ik zou dit graag oplossen. Merkwaardig genoeg hebben de buren dit probleem niet. Het is een dubbelsteens muur van een jaren 60 huis die is gebouwd op zand.

Ik overweeg om de muur nu te injecteren met een doe het zelf kit set, waarbij je om de ca 10 cm een gat boort tot 75% van de steen ca. 5 cm boven de vloer en een chemisch middel inspuit. Vervolgens gaten dichten en ca. 5 maanden wachten tot het middel door de muur is opgezogen en een ondoordringbare laag heeft gevormd voor het optrekkende vocht. Hierna kan de muur opnieuw gestuct worden. Aldus de omschrijving van de verkoper..

Volgens mij mag ik hier geen merken noemen, maar de kitkokers kosten ca. 40 euro per stuk (2 nodig), dus het is een relatief betaalbare optie en dus mijns inziens het proberen waard.

Echter, werkt het ook? Iemand ervaring met deze oplossing?

Bedankt voor de reacties!

spelfout in titel verbeterd - mod
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Optrekkend vocht is geen oorzaak maar een symptoom. Je moet dus eerst erachter komen waardoor het veroorzaakt wordt. Heel vaak is het condens. Eerste stap is trouwens lekkage uitsluiten.

We hebben wel meer topics over optrekkend vocht. Daarin kan je een hoop tips vinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu