EPS tegen buitengevel plakken en stucen

Omlbg

  • #1
Ik heb een klein stukje halfsteens muur (ongeveer 5 m2) in mijn woning boven een plat dakje. Dat wil ik gaan isoleren aan de buitenzijde (binnenzijde is al afgewerkt). Het dak steekt daar al een stuk uit, dus als ik isoleer valt dat er mooi onder.

Het is mij bekend dat er allerhande 'systemen' van bij elkaar passende producten zijn waarmee aan de buitenzijde geisoleerd kan worden. Echter: die systemen zijn nergens te krijgen voor de particulier - en ik hoef dus maar 5m2 te isoleren. Ik zou zeker zo'n systeem gebruiken als ik mijn hele huis ging doen, maar in mijn geval lijkt dat wat overdreven.

Nu is mijn idee om EPS uit de bouwmarkt (eventueel de met grafiet gemengde variant) met een daarvoor geschikte pleister/lijm tegen de gevel te plakken. Dan een laag pleister met glasvezel wapeningsnet, daarna een afwerklaag. De plint is onzichtbaar omdat het een plat dakje betreft waar geen ramen op uitkijken (en vanaf beneden is de plint niet te zien).

Kan dit zo? Ik twijfel voornamelijk over de EPS: is deze hetzelfde als de EPS die de fabrikanten aanbieden of is de EPS uit de bouwmarkt niet te stucen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kies een EPS met een hogere persing. Die koop je niet bij een bouwmarkt, maar bij een bouwmaterialenhandel of stucadoorsgroothandel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu