EPDM over bitumen

Edwin.s

  • #1
Ik wil op mijn schuur/overkaping EPDM op bitumen leggen/lijmen. Het is een ongeisoleerd dak.

Nu lees ik op internet dat je blijkbaar op ongeisoleerde daken niet ongestraft EPDM over bitumen kunt lijmen ivm een condenspunt wat tussen de bitumen en epdm ligt waardoor de lijm op den duur vergaat en de EPDM los gaat liggen.

Een leverancier zegt dat het wel kan en een ander geeft met een voorbeeld aan dat het niet kan.

Kan iemand hier iets zinnigs over kwijt?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Laat even zien waar je die informatie hebt gelezen. Nooit te oud om te leren. Toch.
Mag ook per PB.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Alleen per PB want de link was (in het gekaapte topic) juist weggehaald vanwege reclame.

Houd er rekening mee dat de betreffende link naar een onjuist beveiligde HTTPS (verkoop) site verwijst (TLS1.0). Op mijn PC kreeg ik (voordat de link werd verwijderd) een veiligheidswaarschuwing te zien. De betreffende site zou door die onjuiste beveiliging in werkelijkheid een 'Fake webshop' kunnen zijn! Met risico van malware...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bedankt voor de info. Nog niets gezien van Edwin.s.
 

Edwin.s

  • #5
Stuur je een pb....was overigens zeker niet bedoeld als reclame en krijg zelf geen melding in de browser over onveilig of wat dan ook.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Duidelijk verhaal. Geen idee hoe en wat. Waarschijnlijk zullen ons moeten realiseren dat er heel veel soorten lijmen zijn.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Edwin.s schreef:
en krijg zelf geen melding in de browser over onveilig of wat dan ook.
Kijk maar even hier: https://www.ssl.com/article/poodle-flaw-grows-bigger-tls-affected/ en https://www.ssl.com/how-to/turn-off-ssl-3-0-and-tls-1-0-in-your-browser/
Of in het Nederlands bijv.: https://www.computable.nl/2015/03/04/ssl-en-tls-welke-maatregelen-zijn-nodig/
Of zoek met TLS1.0

Dat is de reden dat de site bij mijn (op hoger beveiligingsniveau ingestelde) browser een melding gaf. TLS1.0 is zwaar verouderd en geeft risico op sites die gekaapt worden, waar je denkt iets veilig te kunnen bestellen.

Je kunt het niveau van de beveiliging zien door op het slotje in de adresbalk te klikken. Het moet minstens TLS1.1 zijn.

Browsers gaan binnenkort dat verouderde beveiligingsniveau helemaal verbieden, sommige hebben dat al zo ingesteld. Een HTTPS site die nu nog niet over is op een betere beveiliging moet je eigenlijk niet serieus nemen, want dit probleem speelt al jaren!

Het is zoiets als "Ik heb een oud cylinderslot op mijn voordeur zitten, waarvan ze zeggen dat het binnen 2 minuten gekraakt kan worden. Maar het slot ziet er nog prima uit!".
 

Edwin.s

  • #8
Kees ben je nu mijn topic aan het bestoken met on-relevante informatie.... dat is vast ook tegen de huisregels :D :D
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Daar heb je in principe gelijk aan!
Zou ik ook normaal gesproken niet doen, maar ik vond dit te belangrijk om zomaar te negeren. Want ook als je zo'n link per PN krijgt is het wel zo prettig te weten dat ie niet echt veilig is. En je ging er zelf tegenin dat de betreffende site onveilig was...

Toch sorry voor de overlast. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu