Epdm hellend schuur dak

MartijnB979

  • #1
Ik wil graag een schuur(tje) van 3.3 m lang bij 2.7 m breed met een hellend dak met een helling van ongeveer 13 graden bouwen. Hiervoor wil ik EPDM gebruiken icm een PIR isolatie laag en OSB onderlaag op een houten draagconstructie. Nu heb ik wat gezocht maar voor hellende daken is niet veel beschikbaar. Heeft iemand een idee over hoe ik bijvoorbeeld de overgang naar de goot maak of hoe ik de afwerking aan de voorkant en zijkanten zou kunnen uitvoeren. Een oplossing met hout zou mijn voorkeur hebben. Kan iemand mij helpen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De folie rond de dakrand plooien. Op de schets geen isolatie dat maakt voor de uitvoering niet veel uit. De EPDM kan je met een alu.strip of een hardhoutenlat vastzetten.
Breng de EPDM aan op een beetje zonnige dag zodoende ligt deze er mooier op.

 

Evtpad

  • #3
Hi Martijn, is de uitvoering zoals hier beschreven gelukt en bevalt het? Ik wil hetzelfde doen maar ben bang dat waterdruppels toch langs de randen op de onderlaag komen zonder daktrom oid?
 

MartijnB979

  • #4
Uiteindelijk heb ik uiteindelijk geen EPDM gebruikt maar, dakpan platen. Dat werkte prima en geen lekkage gehad. Nu we verhuisd zijn, heb ik weer een nieuwe schuur moeten zetten. Deze is 4x2.5 m en een bouwpakket ipv zelf gebouwd. Daarvoor gebruik ik wel EPDM. Ik laat het zoals Wgb over de dakrand lopen, zo'n 15 cm en verlijm het dan icm een afwerk lat. Het enige is dat ik ook nog klossen moet plaatsen voor de goot, dus helemaal uitgewerkt heb ik het nog niet. Ondanks dat de dakhelling maar 7 graden is, betwijfel ik dat het water over de randen terug komt langs het EPDM en het dakbeschot daaronder mogelijk nat wordt. De tijd zal het leren :).
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #5
Er zijn gelukkig op YouTube genoeg referenties te vinden. Bijvoorbeeld Oakwood Garden Rooms en Ali Dymock. Eerstgenoemde heeft een hoop losse videos van verschillende onderdelen, waaronder dus het epdm-dak. Ali heeft een volledige serie van één project.

Daar zou het wel mee moeten lukken denk ik. ;)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
De afwerking van de hoeken zowel van de folie als het profiel blijven toch maar buiten beeld.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu