Enkele vragen over aanbouw bijkeuken

Indo1983

  • #1
Hallo

Ik ben samen met mn schoonvader begonnen met het bouwen van een bijkeuken afm. 3,50m * 2,50m... we hebben inmiddels de fundering uitgegraven totop onderkant fundering van het huis zelf diepte ongeveer 1m ...een fundering gestort (l vormig) aansluitend op de fundering van het huis en op de garage...afmeting fundering 20 cm hoog bij 50 breed zonder wapening.. waar vervolgens betonblokken op worden gemetseld om uit te komen op ongeveer bovenkant maaiveld... is dat verantwoord?? of kun je dan btrr kiezen voor kalkzandsteen vanwege het niet wapenen van de fundering??...en graag zouden we ook tips willen hebben over het storten van een vloer in de aanbouw waar ook nog vloer verwarming word aangelegd! alvast bedankt voor de tips!! gr
 

Triekje

  • #2
Een dergelijke aanbouw hoeft niet perse gewapend te worden. Meestal wordt er zogenaamde praktische wapening in gedaan. Je kunt dus rustig betonblokken metselen.
 

Droid

  • #3
Beton kan druk opnemen, maar geen trek, daarom pas je wapening toe. Dus ik denk dat je daar de plank al mis slaat.


Opmetselen kan met betonblokken of kalkzandsteen, maakt niet uit. Indien je het met kalkzandsteen doet moet je wel zorgen voor klinkerkwaliteit, anders tast het vocht de kalkzandsteen aan.


De vloer kun je op drie manieren doen:
1) balk broodje vloer
2) geïsoleerde kanaalplaat
3) geïsoleerde vloer op zand

Voordeel van 1 en 2 zijn dat je een kruipruimte kunt maken wat altijd toegankelijk is. Voor de functionaliteit zijn ze alle drie goed. Allen werk je eerst ruw af, daar maak je de vloerverwarming op en vervolgens maak je het af met een cementdekvloer.
 

Indo1983

  • #4
Thanxxx voor die advice..!!..en zo snel haha het word uiteindelijk een betonvloer op zand... wat is de beste manier voor het storten van de vloer en er komt by the way ook vloerverwarming in (geen electrische)!,...alvast bedankt voor alle reacties!!
 

MvanV

  • #5
ALs je vloerverwarming hebt(nou ja eigenlijk altijd) moet je je vloer goed isoleren en proberen te voorkomen dat je een koudebrug naar de muur maakt.
Daar zijn meer soorten trucs voor.
-STorten op dikke piepschuimnprofielen
-FOamglassstroken tussen muur en vloer
-Belgische methode : ongeïsoleerde betonvloer met isolatie bovenop(gespoten pur of piepschuiim van voldoende sterkte) en daar boven een dunne vullaag ("chape")
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu