Enkel glas verstevigen

Avrik

  • #1
Hallo,

Ik woon in een studenthuis. Onze huisbaas vertikt het helaas om onderhoud uit te voeren, en inmiddels zijn wij als bewoners best handig geworden en fiksen we het meeste gewoon zelf.

Ik zit zelf echter met een probleem in mijn kamer. Mijn kamer bezit over een forse glazen ruit van zo'n 2,0 x 1,7 meter. Het gaat om enkel glas. Het probleem is dat deze ruit erg veel trilt. Als er mensen op de bovenverdieping lopen, als de buren de deur dichtslaan, dan trilt de ruit alle kanten op en maakt daarbij veel geluid. Ik zou graag deze ruit willen verstevigen.

Onderin het kozijn zit de ruit in een soort ijzeren frame, maar in de rest van het kozijn is dit niet het geval. Misschien is hij ooit vastgezet met stopverf? Als dat handig is, kan ik een paar foto's maken.

Zou het mogelijk zijn om dit trillen te verhelpen? Het is natuurlijk maar enkel glas en een vrij fors stuk. Zo ja, wat zou de meest praktische/goedkope manier zijn? Kitten, vastzetten met latjes?
 

Ralph

  • #2
Zelf niet gaan klooien met oud floatglas want het knapt op de raarste momenten en voor je het weet heb je je handen open liggen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Trillen zal wel te maken hebben met hoe het gemonteerd is. Ik zou de ruit rondom vastkitten. Dat kan toch wel Ralph?

Dat ijzeren frame onderin is dat een condensprofiel?
 

Avrik

  • #4
Bedankt voor de reacties. Het lijkt inderdaad op een condensprofiel, IJkenhout. Ik heb voldoende ervaring met kitten, ik vraag me alleen af of dit het trillen zal verhelpen. Het is het proberen waard, denk ik.
 

Ralph

  • #5
Tja kitten kan wel, maar dan zou ik polymehrkit gebruiken. Dan hoef je ook geen rugvulling langs het glas te krabben. Dus in 1x keer goed wegkiiten en niet afwerken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu