Energie verbruik Atag cv

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste forum leden

Ik ben in het bezit van een Atag blauwe engel 2 met een vermogen van 54 kw
Nu vind ik het energie verbruik van de kachel enorm in winter stand verbruikt hij ongeveer 6 kw per 24 uur.
In gewone modes schakelt de kachel de twee pompen om de 5 seconden aan dan gaat het energie verbruik van 70 naar 140 om naar ongeveer 260 watt te gaan in rust stand van de kachel.
Heeft iemand een idee hoe dit komt en een tip of juiste instelling dat als de kachel in rust is er geen enorm verbruik is.
Mt vr Gr Addo.
 
Winterstand?, je bedoeld dat sneeuwvlokje? uitzetten! dat zorgt ervoor dat je pomp blijft lopen zodat je leidingen niet bevriezen, in een woning heb je dat helemaal niet nodig.
 
Ho ho ho dat
Iigt er helemaal aan waar de ketel staat en hoe goed alles geïsoleerd is

Je hebt ook een kanon van een ketel hangen en ja dat gebruikt ook behoorlijk stroom.

Heb je vloer verwarming?

Geef eens wat info over je installatie.

enne 2 pompen?
waar zitten die dan?

type ketel aub want ik vindt alleen 45 kw
 
Het is inderdaad een zware ketel met een boiler voor warm water en een weersafhankelijke sturing met daaraan vloerverwarming.

Maar als ik geen warmte vraag voor zowel verwarmen of warmwater gaat de ketel voortdurend de twee pompen aansturen om de 5 seconden worden ze een voor een opgeschakeld en daarna weer 5 seconden niets hoort dit zo of moet ik iets veranderen aan para meters of via de Brian thermostaat?
 
Zo te horen is er ergens iets van slag af.

reset de brain eens naar fabrieks instelling, maar dan moet je wel weten wat de instellingen zijn die er in horen te staan
 
Dat is nou juist het idee van een weersafhankelijke regeling. De pomp draait altijd, en de leidingen worden op temperatuur gehouden. Zodra er een gebruiker warmte afneemt, daalt de watertemperatuur en gaat de ketel stoken.
Als de pomp niet draait, kan hij niet vaststellen of er ergens warmte gebruikt wordt.

Dit hoort dus bij een weersafhankelijke regelaar. Als je hier vanaf wilt zul je naar bijvoorbeeld een zoneregelaar toe moeten. Andere optie is energiezuinige pompen toepassen, die op/aftoeren afhankelijk van hoeveel je radiatoren/vloerverwarming vragen.
 
Waarom weersafhankelijk regelen bij een vloerverwarming?
Ik vergelijk het altijd met een auto: je wilt om 12 uur gaan rijden, maar je zet de auto alvast om 7 uur 's morgens aan voor het geval dat......

Nu staat je verwarming de hele dag "stand-by" voor het geval je in de loop van de dag ergens in huis warmte nodig hebt.
Gewoon aan/uit schakelen bij een vloerverwarming (dat is een aan/uit systeem)en eventueel een goede etageregeling om het boven ook goed te kunnen verwarmen.
 
Het is of een SHR51 of een SHR60, als ik het zo vermoed
dan is het de SHR51 Tap...
Vandaar dan ook de 2 pompen, dan zit er een open verdeler
onder de ketel...
Nu meen ik uit mijn hoofd te weten dat de pomp 20-70
zo'n 90W per uur verbruikt bij 100% draaien. dus per
24 uur zo'n 2250W...waar gaat de rest dan naar toe??
 
Addo schreef:
Beste forum leden

In gewone modes schakelt de kachel de twee pompen om de 5 seconden aan dan gaat het energie verbruik van 70 naar 140 om naar ongeveer 260 watt te gaan in rust stand van de kachel.

in rust 260Watt ? bij bedrijf pompen 140Watt en uit 70Watt

vind ik vreemde metingen eerlijk gezegd , om een juiste verbruik vast te stellen adviseer ik je om opgenomen stroom met een ampère tang te meten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan