Elektrische schroevendraaier

Wnvl

  • #1
Ik wil een elektrische schroevendraaier kopen waarmee ik ook schroeven kan aandraaien in zwaar hout waar echt heel veel kracht voor nodig is. Schroeven die dus met de hand heel moeilijk aan te draaien zijn.

Wel vermogen / koppel moet mijn schroevendraaier hebben?

Koop ik best een toestel met draad (heeft in principe meer vermogen)?
 

Geus

  • #2
Een specifiek productadvies gaat u hier niet krijgen, dat is namelijk tegen de forumregels. Accu-schroefboren krijgen over het algemeen schroeven al makkelijker het hout in dan met de hand. Over het algemeen geldt dat je voor kwaliteit betaald, dus van de goedkoopste schroefboren niet al te veel verwachten. Wat is precies het doel van de aankoop? Accuschroefboren (zeker de betere) voldoen goed en hebben voldoende koppel/ vermogen. Ik heb een bedraade boormachine, die ook kan schroeven, maar die heb ik daarvoor nog nooit nodig gehad. Als er geschroeft moet worden in stevig hardhout, boor ik voor met de accumachine en dan schroeft 'ie 'm er ook in, geen probleem.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik neem aan dat u met een toestel met draad een machine op 230 volt bedoelt.

Ga maar uit van ongeveer 35 tot 40 Nm en dan een accumachine, een gewone machine op 230 volt haalt dat niet tenzij u iets zoekt in de zeer professionele categorie.
 

Wnvl

  • #4
Je bedoelt dat een machine op 230 volt minder krachtig is dan een akku boormachine? Ik heb elders het tegendeel gelezen (vind de link niet meer terug).

Ik heb nu een draadloze elektrische schroevendraaier die een 6tal jaar oud is. Kostte toen een 80EUR. Deze heeft niet genoeg koppel om zware schroeven in hout te draaien. Doel is een dikkere schroef van 6cm lang in hout te kunnen draaien zonder dat er helemaal voorgeboord is. Schroeven die pijn doen aan je pols als je ze met de hand moet draaien.

Ik merk overigens wel dat elektrische schroevendraaiers met draad duurder (>200EUR) zijn dan met batterij.

Ik zal de schroevendraaier maar 1 keer om de 2 maanden gebruiken. Heeft dit impact op de batteriij?
 

Geus

  • #5
Ligt helemaal aan het soort hout waar je die dikke schroeven in wilt draaien. Dat moet een zachte houtsoort zijn, anders is voorboren niet meer dan logisch.

Mijn eigen ervaring: ik heb zelf thuis een van de duurdere schroefboren van het groene merk. Voldoet prima. Ik klus regelmatig samen met mijn broer en dan gebruiken we schroefboren van een geel profi-merk. Je merkt dat het beter is, maar evengoed redt ik me thuis nog met die groene. Is ook een kwestie van geld en hoe vaak je ze gebruikt.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #6
Likje vet aan de tip van de schroef doet wonderen, de schroef gaat dan veel gemakkelijker het hout in.
Bij hardhoud altijd voorboren!
Bij dikke schroeven ook voorboren dit voorkomt dat het hout splijt.
Zware schroeven (om bv kozijnen vast te zetten) draai ik er met een gewone boormachine in.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Behoudens gegeven adviezen is een slagschroevedraaier ook een optie.
 

Wnvl

  • #8
Als ik op de website van een winkel ga kijken vind ik in de categorie van de sllagschroevendraaiers ook de klassieke boormachines. En toestellen die beweren beiden tegelijk te zijn. Wat is het verschil tussen een slagschroevendraaier en een klassieke slagboormachine?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Een slagboormachine laat de boor in de lengterichting heen en weer slaan.
Een slagschroevendraaier laat de bit of dop in de draairichting slaan.
Vergelijk het laatste maar met zo'n pneumatische slagmoersleutel die ze in garages gebruiken om wielen los te draaien.

Is ideaal om vastzittend spul los te krijgen en om zwaar indraaiende schroeven mee te verwerken, zeker in combinatie van een dop en een zeskant kop van een zware houtfret.

Vaak heeft dat wel een prijskaartje.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Die slagboormachine is dus eigenlijk een klopboormachine.

Een slagschroevendraaier is inderdaad wat duurder, maar als je veel zwaar schroefwerk hebt, is het het wel waard. Werkt veel beter dan met een normale bedrade boormachine zwaar te schroeven.

Naast de juiste machine gebruik je natuurlijk ook goede schroeven. Dit maakt ook flink verschil.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu