Elektrische kookplaat aansluiten via Perilex, advies graag!

Peertjes

  • #1
Heb een Pelgrim Elektrische kookplaat type 653 Satine, 7000 Kw, 220v-50Hz.

Ik ben net in een woning getrokken waar geen gas is, er kan alleen elektrisch gekookt worden. Nu heb ik dus een kookplaat met een Perilex stekker, alleen ik heb geen Perilex wandcontactdoos. Hier zit gewoon een dubbele wandcontactdoos. Ik heb ook in de stoppenkast gekeken en dat is een ouderwetse met van die witte stoppen. Boven twee groepen zit een sticker met daarop een oven/gasfornuis.

Kan ik de dubbele wandcontactdoos eraf halen en hier de Perilex wandcontactdoos op aansluiten? Kun je de witte stoppen opwaarderen door er een zwaardere stop in te zetten? Ik hoor het graag.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zoek eens onder kookplaat perilex er is genoeg info over te vinden.



Zoals Hier in de Elektrisch, verlichting en ventilatie groep.

succes
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Peertjes

  • #3
Heb ik al gedaan, maar toch kom ik er niet helemaal uit. Vandaar dat ik de vraag met mijn specifieke gegevens gesteld heb. Hoop dus dat iemand me een duidelijk antwoord kan geven.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heeft u geen lozen doos zitten waar een perilex stopcontact geplaatst kan worden.

In de meterkast zit een oven/gasfornuis groep,komen daar een kabel of een leiding vanaf?
 

Toon

  • #5
Je hebt een kookgroep nodig. Het lijkt mij, omdat er geen gasaansluiting is, dat er minimaal een 19mm leiding moet liggen naar de keuken. Misschien heb je de mogelijkheid om onder de vloer door een kabel te leggen?

Plaats anders even een foto van de groepenkast.

Een Perilex wcd heeft geen vast aansluitvoorschrift, behalve de middelste pen=aarde. Je zal dus goed moeten kijken/meten hoe de kookplaat/stekker is aangesloten en hoe je de wcd aansluit.
 

Ronald42

  • #6
Vroegahhh werd een elektrische kookplaat aangesloten middels 2 aparte WCD's met 2 snoeren en met 2 aparte stekkers over 2 aparte groepen. Dit kon (kan) zeer gevaarlijke situsties opleveren.

Zowel uw meterkast alsmede de aansluiting bij de kookplaat zullen gewijzigd moeten worden. Aansluiten via de oude methode kan levensgevaarlijk zijn. Aangezien u voor de groepenkast een vakman nodig heeft lijkt het mij wijs hem ook naar de perilex te laten kijken, is voor hem zo gebeurd.
 

Toon

  • #7
Ronald42 schreef:
Aansluiten via de oude methode kan levensgevaarlijk zijn.
En is/was(?) ook niet toegestaan.
 

Peertjes

  • #8
Heb even meer onderzoek gedaan. In de meterkast heb ik twee aparte groepen voor het koken naast elkaar zitten (16 A). Deze komen uit achter de koelkast in een dubbele wandcontactdoos. De ene groep is het bovenste stopcontact, de andere groep de andere. Kunnen in de stoppenkast de beide groepen gekoppeld worden, zodat ik de draden van beide stopcontacten kan combineren in de Perilex aansluiting?
 

Toon

  • #9
Beide groepen komen uit 1 leiding? Als je automaten hebt kunnen deze vaak wel gekoppeld worden en zou eea omgebouwd kunnen worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu