Elektrische klep voor vuilwater

System7

  • #1
Voor een zelfbouwproject heb ik een klep nodig die matig vervuild water (van vogels) kan afvoeren. Voor de aanvoer van water heb ik inmiddels een 6mm klep op 24 VDC, maar ik realiseerde me dat ik een dergelijke klep niet zal kunnen gebruiken voor het afvoeren van vuil water, omdat deze dan snel verstopt zal raken door veertjes e.d.

Zoekwerk leverde me een aantal links op van kleppen die in campers e.d. gebruikt worden, maar ik schrok van de prijs; rond de €200,- is heel normaal... Het zijn dan wel kleppen met een opening van 2", om verstopping tegen te gaan.

Zijn er wellicht nog andere kleppen - bijv. voor wasmachines/vaatwassers/cv-ketels e.d. - die ik hiervoor kan gebruiken? Idealiter natuurlijk op 24 of 12VDC, maar op 230V kan eventueel ook.

Dank alvast voor het meedenken!
 

System7

  • #2
Als een doorlooppompje niet draait, dicht hij dan voldoende af? Ik begrijp dat dit type pompjes geen aanzuigend vermogen hebben dus bij voorkeur onder de bodem van het reservoir gemonteerd moeten worden. Maar stroomt het water dan niet gewoon dóór de (stilstaande) pomp heen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu