Elektrisch schema

FriWo

  • #1
Goede avond,

Ik zoek een elektrisch schema voor mijn Candy TRIO 401 vaatwasser. Tijdens vullen gaat het water totdat hij gaat draaien maar dan zou ook het waterslot moeten sluiten maar dat gebeurd niet. Misschien met een schema tekening kan zien waar deze zich bevindt en dan meten cq vervangen. Hij is van 1998! Doet het voortreffelijk nog hoor! Alleen dit is vervelend daar het water blijft vullen dus overlast! Dank voor het lezen en wacht op jullie reactie!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Schema is nergens voor nodig , logisch nadenken helpt je veel sneller.
Loopt de machine ook al vol zonder dat de stekker erin zit dan is het het waterslot.
Deze zit aan de aanvoerslang bij de kraan of direct in het toestel waar de aanvoerslang een vastzit.
Dacht dat ik deze wel eens gerepareerd had met een draadbreuk in de deur op het scharnierpunt van de kabelboom.
 

FriWo

  • #3
Goede dag S.oldeerbout, hartelijk dank voor jou reactie. Hij loopt NIET vol als de kraan open is of staat. Kan de Candy doordraaien tot eind van een programma om hem af te laten pompen. Dat gaat goed! Hij begint met een programma. Komt water tot een bepaalde hoogte, dan wordt de niveau schakelaar bedient en programma begint. Is prima maar intussen loopt het water toevoer gewoon door! Dat is het probleem! Nu dacht ik, misschien schakelt deze niveau schakelaar ook het water af! Of toch anders?
Dank zover!
FriWo
 

FriWo

  • #4
Heb vandaag via Candy een telefoonnummer gekregen voor vragen cq onderhoud. Deze monteur zei dat de niveauschakelaar zowel de start van de gekozene programma activeert, alsmede het waterslot om de toevoer te sluiten. Dus is volgens hem de niveauschakelaar stuk! Zou een niveauschakelaar van een wasmachine ook kunnen? Dat weet ik niet, daar heb ik er nog een van. Zo gauw de oude eruit is kan ik controleren of er een nummer opstaat. Komt wel goed denk. Bedankt zover. Je hoort nog!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Zit er een slangetje aan de niveauregelaar ?
Blaas dat eens door, dat kan vervuild zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu