Elektrisch rolluik van slag

Twan69

  • #1
Ik heb een elektrisch rolluik dat niet meer omhoog wil. Zet ik de schakelaar op de stand omhoog, gebeurt er niets. Zet ik de schakelaar op de stand omlaag, hoor ik de motor een vreemd geluid maken, maar gebeurt er niets.

Ik heb de kap los gedraaid. Dan zie ik een wit en een geel drukknopje. Zet ik de schakelaar op omlaag (ik hoor geluid) dan kan ik de as met wat hulp in beweging zetten. Het rolluik gaat zich opdraaien (omhoog), maar na een paar tellen gaat het vanzelf de andere kant opdraaien, weer omlaag dus. Dan moet ik op één van de knopjes drukken, het stopt dan met draaien. (Zou ik het door laten draaien, dan draait de as hier de verkeerde kant op.)

Ik heb nog wat geprobeerd door de bruine en zwarte draad om te draaien (regelt het omhoog en omlaag draaien) maar het probleem blijft.

Wat is hier aan de hand?

Verdere info: een tijd geleden begon het rolluik kuren te vertonen. Het ging niet meer helemaal omhoog, het stopte op een gegeven moment. Probeerde ik het na een tijdje weer, door eerst het rolluik een stukje omlaag te laten gaan, dan kon ik het soms wel weer helemaal op laten rollen.

Op een gegeven moment heb ik het rolluik laten zakken en ben weggegaan. Toen ik thuis kwam, kwam er een vreemd geluid uit de motor. Je hoorde wel geluid, maar er gebeurde dus niets meer. Sindsdien is het rolluik niet meer omhoog geweest.
 

DHWZ

  • #2
Als ik dit allemaal lees,dan is het de motor die het begeven heeft.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
De 2 knopjes op de motor zijn voor de eindafstellingen.

Indien je de knoipjes of 1 van de knopjes indrukt heeft de rolluik geen eindafstelling meer naar die zijde.
Indien je het knopje weer indrukt (het komt dan verder naar buiten) dan neemt de motor het punt aan als afstelpunt waar de rolluik dan is.

Maar zoals ik lees denk ik dat de motor stuk is.
Normaal zit er 5 jaar garantie op dit type motor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu