Electra voor inductie

Niekiem

  • #1
Hallo allemaal,

Wij zijn onze nieuwe keuken aan het installeren maar lopen vast met de inductie plaat. Als we hem aanzetten werkt maar een deel en geeft hij aan dat de electra niet goed is aangesloten. We hebben al verschillende opties geprobeerd maar hij blijft het aangeven. Kan het iets te maken hebben met de 3 bruine draden? Deze hebben we terug geïnstalleerd zoals het ook bij de vorige kookplaat zat. We hebben ook het snoer van de kookplaat verlengd.
Mvg Niekie

1659368693403..jpg 1659368714955..jpg 1659369043060..jpg
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Graag het aansluitschema wat op de kookplaat staat hier plaatsen.
Verder horen er geen kroonsteentjes in de kabel, schaf dan een langer exemplaar aan.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Ik zie 3 bruine draden bij de Perilex contactdoos, dit doet vermoeden dat je een 3-fasen krachtgroep hebt, geen kookgroep. Klopt dat?

Is op de foto met de kroonsteen het linker snoer van de kookplaat en het rechter snoer van de stekker? Dan lijkt het er op dat je een fasedraad (grijs rechts) hebt verbonden met een nuldraad (blauw links). Dat is een slecht idee, net zoals zomaar wat proberen. Hiermee heb je een grote kans dat je de kookplaat sloopt.

Verder hoort die kroonsteen daar inderdaad niet, de bedoeling is om een Perilex stekker rechtstreeks aan het snoer van de kookplaat te bevestigen.
 
  • Like
Waarderingen: Niekiem

Niekiem

  • #4
Bedankt voor je reactie! Het langere exemplaar is aangesloten op de kroonsteentjes, dan kunnen we deze dus beter rechtstreeks op de kookplaat aansluiten? Heb het aansluitschema toegevoegd.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
Als je inderdaad een 3-fasen krachtgroep hebt, heb je het verkeerde aansluitschema toegevoegd. De plaat kan prima op een 3-fasen krachtgroep maar dan moet je dus een ander schema aanhouden.

Is het snoer bij deze kookplaat wel eenvoudig te vervangen? Dan kun je inderdaad ook het langere snoer direct in de kookplaat aansluiten.
 

Niekiem

  • #6
Bedankt voor je reactie, ik ga een elektricien bellen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu