Egaliseren, goedkoop egaliseercement

Clayman

  • #1
Hoi,

De vloer in mijn keuken was ontzettend on-effen en liep behoorlijk schuin af. Om de vloer mooi strak te krijgen heb ik egaliseer cement bij de bouwmarkt gehaald.

Dit spul werkt opzich best goed, echter is het ontzettend duur en ben ik nog ontzettend veel nodig. Op sommige stukken is het hoogteverschil wel 15 mm en het gaat om een oppervlakte van +/- 15 m².

Mijn vraag is dus of het ook mogelijk is om op een goedkopere manier zelf egaliseercement aan te maken.

Bvd,

Clayman.
 

Cheerz

  • #2
Werk de grootste oneffenheden weg met cement, en maak de vloer vervolgens glad met egaline. Eventueel kun je in meerdere lagen werken, maar breng dan steeds een hechtprimer tussen de verschillende lagen aan.
 

H@ns

  • #3
Ik heb zelf ooit het leeuwendeel met beton gedaan (ongeveer 1,5 cm) en als laatste de egaliseervloer er op, scheelt aanzienlijk!!
 

Clayman

  • #4
Bedankt voor jullie reacties.

Echter blijft mijn vraag nog onbeantwoord. Wellicht heb ik mijn vraag een beetje onhandig/onduidelijk geformuleerd.

Ik heb een toplaag van mijn vloer afgehaald in de keuken. De vloer liep _ontzettend_ scheef en bovendien moest er een top-laag van de vloer af omdat er vloerverwarmings platen onder komen.

De vloer moet 100% egaal zijn voordat de vloerverwarmingsplaten er op kunnen. Deze platen kennen geen brugwerking en zullen dus breken indien de vloer niet egaal is. Boven op deze platen komt een speciaal vul middel wat ik niet zelf doe maar wat ik laat doen.

De vraag is nu alsvolgt:

Kan ik de vloer waar de platen op moeten zelf egaliseren met een zelf aangemaakte egaliseer cement. Dus geen kant-en-klare zakken van de bouwmarkt.

Zelf had ik het volgende in gedachte:

1 deel portland met 2 delen silver-zand. Naar mijn idee moet ik dan een redelijk goed egaliseercement krijgen om een vlakke ondervloer te kunnen creeeren waar de platen uiteindelijk op kunnen komen.

Graag hoor ik hoe jullie over bovenstaande verhouding denken,

alvast bedankt,

Clayman.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
1 deel cement op 3 deel zand is genoeg, hou er rekening mee dat de vloer na het egaliseren goed droog is voordat de platen gelegd worden.
Stijk de vloer voor het egaliseren in met een cementpapje, dit is voor de hechting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu