Egaliseren : glad of vlak?

Jacques987

 • #1
Beste mensen

Mijn vloer is onlangs geëgaliseerd. De egalisatiedikte was 4 mm. De doel van het egaliseren was om de bestaande glooiingen uit de vloer te halen.

Het heeft echter niet echt geholpen. Na afloop heb ik dus op diverse plekken nog golvingen / glooiingen. Zie de 2 foto's van de huidige staat van de vloer : op de ene foto is te zien dat, als men een waterpas op zijn kant op de vloer legt, er een speling van ongeveer 5-6 mm onder de waterpas is. De waterpas is 1.5 m lang. Er zijn veel van deze golven over de gehele vloer:

image1.jpg


image2.jpg


Ik hoor bij diverse vloerenleggers dat men glooiingen / golven niet kunt verhelpen met egaline. "Egaliseren is het gladmaken van de ondergrond, hierbij volgen wij de bestaande glooiingen in de dekvloer" aldus het bedrijf.

Ik had de vloer dus misschien niet moeten laten egaliseren. Ze hebben tijdens het egaliseren alleen met een spaan gewerkt, blijkbaar was een prikroller niet nodig. Ik weet trouwens niet of dat een verschil had gemaakt.

Zou nog een laag egaline helpen? Dit was al de tweede laag. Of zijn er ander mogelijkheden om de vloer vlakker te krijgen? Ik vind 6 mm (gemiddeld) hoogteverschil namelijk redelijk veel.

Jullie advies is welkom.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Met een betonschuurmachine kunt proberen de vloer vlak te krijgen.
  Te huur bij de bekende verhuurbedrijven.
   

  Jackd

  • #3
  Er is 4 mm egalisatie mortel opgekomen en er zit een kuil van 5 mm?
  Daar lijkt mij iets niet te kloppen.

  Ben je erbij geweest, bij 4 mm gaat er iets van 7kg per m2 in.
  Hoe groot is de ruimte en hoeveel zakken zijn erin gegaan?

  Als ik mag gokken is hier 1 a 2 mm in gegaan.

  ps. Ik heb een kuil met ruim 5 mm verschil wel eens gevuld. 2 zakken erin, prikroller eroverheen en geschikt voor laminaat. De egalisatie vloeide perfect en volgde de cementdekvloer niet.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Als je doel duidelijk bekend was bij degene die dit werk heeft uitgevoerd, heeft hij niet goed werk geleverd. Laat hem het dan oplossen.
   
  • Like
  Waarderingen: Onderhoudtje en XanderH

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu