Egalisatie garagevloer

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste klussers,

Ik heb gepoogd mijn garagevloer (beton, 20m2) te egaliseren met beamix 740 maar dat is niet helemaal gelukt. Het spul vloeit minder dan verwacht waardoor de laagdikte uiteindelijk afhankelijk wordt van hoeveel je uitgiet op een bepaalde plek. Als je hier geen ervaring mee hebt dan is er geen tijd genoeg om dat dmv uitsmeren te herstellen.
Daarnaast zitten er over de hele vloer nu bobbels, waarschijnlijk door lucht. De vloer was met de voorgeschreven primer behandeld.

Mijn vraag is nu: is dit spul te schuren zonder dat het ruw en zoja waarmee? Mijn plan was om het af te werken met epoxy.

Groeten,
Ton
 
Misschien is het een idee om aan een flink cellenbetonblok of iets met een ruwer oppervlak een oog te maken en dat met een stok met een haak eraan over de vloer te slepen om de hoogste oneffenheden te verwijderen. Je moet toch iets.
Ik heb begrepen dat je een vloeivloer met een bezem gelijkmatig uit moet smeren over de oppervlakte.
Bij een volgende poging heb je wellicht meer succes.
 
Er zijn o.a. bij sommige bouwmarkten schuurmachines te huur om de vloer te schuren.
 
Sorry Jeko, maar je hebt wel veel fantasie, en ik lees soms met bewondering je antwoorden. :lol:

Het schuren van de vloer, doe je met een machine zoals Jan al aangaf.

De beamix 740 is trouwens een sneldrogende egaline, waar je dus niet te lang mee kunt werken.

Zie hier een citaat uit de gebruiks aanwijzing:
-------------------------------------
Aanmaken
Egalisatiemortel 740 moet worden gemengd met 4 tot 4.2 liter water per 20 kg. Gebruik voor de aanmaak van Egalisatiemortel 740 niet meer water dan aangegeven, daar te veel water leidt tot vermindering van de producteigenschappen. De mengtijd, indien gemengd wordt met een handmixer met roerspindel, bedraagt 2 minuten. Meng niet meer mortelspecie dan binnen 20 minuten kan worden verwerkt. De meest gunstige temperatuur van de mortelspecie ligt tussen 10ºC en 20ºC.

Verwerken
Handmatig aan te brengen in laagdikten van 2 tot 30 mm (gebruikelijke verwerkingsdikte tussen 4 – 8 mm). Als hulpmiddel bij de verwerking wordt het gebruik van een (getande) metalen spaan aanbevolen.
-----------------------------------
De meest gemaakte fout bij egaline is de mengverhouding.
Als die niet goed wordt aangehouden, dan is het niet goed te verwerken.

En om eventuele luchtbellen in de egaline te voorkomen, wordt er ook vaak een prik roller gebruikt (staat overigs niet in de gebruiks aanwijzing)
 
Je hebt gelijk als je zegt dat een blok over de vloer slepen een prutsoplossing is :wink:
Omdat vloeivloeren weinig krasbestendig zijn leek het me afdoende.
Klopt het niet dat je om zo snel mogelijk de egaline over de vloer te verdelen een zachte bezem kunt gebruiken, gezien de korte droogtijd?
Zolang het niet volledig over de vloer verdeeld is vloeit het niet goed door de oppervlaktespanning lijkt me.
 
Wanneer de egaline krasvast is dan is hij ook niet te schuren, je krijgt de vloer niet vlak. De beste oplossing is om opnieuw te primeren en met een schuurbare egaline van hetzelfde merk opnieuw te egaliseren, daarna met een 1 schijfmachine schuren. Egaliseren is werk voor specialisten, zie het proces als volgt. Na het aanmaken(houd de verhoudingen exact aan) de egaline laten vloeien over de vloer, de uit vloeien met vlakspaan of rakel, en na rollen met een prikroller. Tijdens dit proces start ook het chemisch proces, er start als het ware een kacheltje, deze zet het stollings proces in gang. Nu moet je zo snel werken dat je dit proces voor blijft dan pas vloeit de vloer goed. Zelf doen is voor een kleine ruimte nog te doen, maar garages zijn over het algemeen wat te groot.Het kan wel maar doe dit dan met minimaal 4 man en verdeel de taken.
 
Je was me net voor (niet dat ik hetzelfde antwoord had kunnen geven). Een omgekeerde grindtegel leek me een idee als het niet krasvast is. Ivm op en neer rijden en huur etc.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan