Egaline en loszittende delen na infrezen vloer

Endy

  • #1
Beste forummers,

Ik heb een vraag m.b.t de installatie van vloerverwarming. Dit wordt uitgevoerd door een aannemer, en voordat ik daar direct naar toe wordt gewezen om het daarmee te bespreken heb ik eerst wat hulp nodig van de kennis op dit forum.

Vorige week donderdag is er op de begane grond op de betonnen vloer egaline aangebracht.In de woonkamer lag eerst tapijt welke opgespannen was met spijkerstrips (geen lijm) Na het schoonmaken van de vloer met een veger, heeft de aannemer egaline aangebracht, het merk weet ik niet, ik weet wel dat er geen primer is aangebracht.

Vandaag is de vloer ingefreesd voor de leidingen van de vloerverwarming, en na gereed constateerde ik dat er enkele delen van de egaline als plaat los lagen.
Zie ook plaatje hieronder;
(verwijder "-") uploaden via site lukt nl niet...
probeer het nog eens. externe sites niet gewenst - mod

Wat me opvalt is dat dit met name bij de bochten is, waarschijnlijk dat de freesmachine hier spanning op de egaline zet, maar dan nog zou ik dan kleine afbrokkelende randjes verwachten en geen plaat die los laat.

Ik kan door het tikken met een nagel op bepaalde plaatsen het holle geluid horen, dit zou dan inhouden dat er ook geen / niet voldoende hechting is.

Ik heb de situatie aan de tegelleger al voorgelegd, maar de tegelleger meldt dat wat loszittende delen geen probleem zijn en dat de tegellijm ook hechting heeft op de plekken waar is uitgefreesd.

Nu de situatie bekend is zou ik graag van de kennis hier willen weten, wat nu verstandig is om te doen. Als de vloer wordt betegeld is er geen weg meer terug. En als ik goede argumenten kan aandragen om de opdrachtgever een halt toe te roepen om eerst de basis in orde te maken dan zal ik dat ook zeker doen zodat een hoop ellende in de toekomst kan worden voorkomen.

Ik hoor het graag van de kenners :D
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Als de egalinelaag nu al los laat, zou ik er zeker geen tegels overheen laten lijmen.
Door de tegellijm wordt die egalinelaag niet beter aan de ondervloer gehecht.
De tegels hechten dan op een laagje egaline, wat niet goed zou zijn aangebracht, waardoor ze tegels dus ook los van de oude vloer komen te liggen.
 

Endy

  • #3
Met die gedachte zat ik ook, ik heb nog eens kritisch gekeken op wat voor oppervlakte dit zich voor doet. Ik schat zo n 1,5 m2. Ik zal morgen met de tegelzetter dit slechte stuk bespreken, dus verwijderen en dan correct herstellen. in ieder geval bedankt voor de info, de resultaten zal ik van de week nog even delen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
We beoordelen hier geen uitbesteed werk. Bel de aannemer. Hij geeft immers ook garantie op het werk.
 

Endy

  • #5
Ik heb het probleem ook besproken met de aannemer, mijn ervaring is helaas dat er dan een "maak je geen zorgen het komt wel goed" antwoord komt. leuk en aardig maar voorkomen is beter dan genezen. Mijn insteek is dan ook dat ik wil weten wat er mis is met bv mijn vloer en of bv primer oid moet worden gebruikt.

verder heb ik de forumregels gelezen en mag zo n vraag wel beantwoord worden.
"
het klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen.vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord"

ik gebruik de nuttige info dan ook anoniem naar de contactpersoon. mbt het probleem; probleem wordt opgelost, stuk egaline eruit, voorstrijk en nieuw er in en dan betegelen. Allen bedankt, topic kan worden gesloten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu