Een plekje voor de thermostaat

Red

  • #1
Ik zoek een geschikte plek voor de thermostaat met de aantekening dat deze hoofdzakelijk de vloerverwarming beneden (WC - hal - woonkeuken - woonkamer - bijkeuken ca 55m2) gaat bedienen. De verwarming gaat werken via een 4 groeps pomp.

De oude plaats van de thermostaat was in de woonkamer aan de muur op het zuiden (de grote buiten muur van mijn hoekwoning, met een zgn bloemen raam van 2x1.2m). Zowel aan de oost als west zijde hebben wij een grote raam, waardoor de woonkamer redelijk temperatuur gevoelig is voor zonlicht en koude. Op die oude plek in de woonkamer heb ik reeds een inbouwdoos geplaats met een 5/8 leiding dus ik kan hem daar straks weer neer hangen.

Omdat de woonkamer zo onderhevig is aan het buiten klimaat dacht ik er aan de thermostaat juist in de woonkeuken te plaatsen op een schaduwrijke plek die grenst aan de woonkamer. Deze plek is echter wel ca 2,5-3m verwijderd van het keukenblok met fornuis.


In de oude situatie was het vaak zo dat de thermostaat het in de woonkamer nog lekker warm vond, terwijl we het in de woonkeuken koud hadden...gevolg de themostaat werd vaak op een hoge waarde gezet van 23gr (zo'n simpel rond honywel ding).

De nieuwe thermostaat wordt waarschijnlijk een Nefit klok themostaat. DE bedoeling (advies sanitair boer) is om de vloerverwarming altijd op een constante temperatuur te laten werken, met hooguit een nacht verlaging van bv 1grc. Dus niet van 23grc naar 17grc wat nu vaak gebeurde (op dit moment gebeurt er niks want we hebben geen verwarming :) ).

Wat denken jullie ervan?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat u ook kunt proberen een draad lozen thermostaat.

Die kan op meerderen plekken uit proberen/hangen.

Anders op een koude muur,met een stukje isolatie tussen muur en thermostaat.
 

Red

  • #3
En die is aan te sluiten op een Nefit Topline? Ik dacht dat Nefit alleen met Nefit thermostaten werkt.

We hebben nog geen ketel gekocht maar het wordt zeer waarschijnlijk de nieuwste Nefit CW6 Topline.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu