Eén of twee lagen primer ?

Fmrama

 • #1
Hallo,
Een 4 tal jaren geleden had ik mijn deuren van de kasten in de keuken (inbouw kasten jaren 60, dus niet de keuken zelf)
met watergedragen verf geschilderd. De onderlaag was terpentine gedragen verf. Op de deur zit een rond deurknopje. Rond deze knop is door huidvet de verflaag eraf gegaan. Nu heb ik de deuren ontvet en weer geschuurd. Op de plekken rond de deurknoppen en de randen en op andere plekken waar nodig heb ik de watergedragen verflaag weggeschuurd tot op de terpetine gedragen verf laag.
Ik ga de deuren verven met resisto bl (watergedragen) met extra huidvet bescherming. Nu de vraag: is het verstandig om 2 lagen resisto primer aan te brengen en 1 afwerklaag, met als doel betere bescherming tegen huidvet en nagelkrassen en hechting rond de knoppen. Of is 1 laag primer en 1 afwerklaag voldoende. Nb de primer is ook op kleur.
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Als toplaag is 1 x aflak voldoende bij zelfde tint 2x grondlak. De bescherming tegen huidvet wordt bij meerdere lagen niet groter en de verf heeft voldoende krasvastheid.
   

  Fmrama

  • #3
  Ok! Bedankt voor de reactie en advies.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu