Een Ethernetkabel trekken door een buis met COAX-kabel

Marijke30

  • #1
Hallo,
Ik zit met het volgende probleem:
Ik woon in een nieuwbouwhuis. Ik stap binnenkort over van TV aanbieder, maar nu blijk ik naast een COAX-kabel ook een Ethernetkabel naar het kastje naast de tv te moeten aanleggen. Aangezien wij geen drempels hebben ed en de afstand van de meterkast naar de tv redelijk groot is (zo'n 25 meter) wil ik die Ethernetkabel het liefst wegwerken. Nu loopt er vanuit de meterkast door de muren naar de TV een buis met de COAX-kabel erin. Die zit aangesloten op een splitter (vierkante stekkerdoos mannetje-vrouwtje) in de muur. Dus de COAX is mooi weggewerkt, maar nu die Ethernetkabel nog. Is het mogelijk om door dezelfde leiding die ethernetkabel te trekken? De buis waar het doorheen moet, ziet eruit als een gewone PVC-buis...(meterkast) Zo ja, hoe kunnen we dat het beste aanpakken? Ik wil de COAX niet beschadigen of eruit halen, want die heb ik ook nodig.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Dat is mogelijk met behulp van een trekveer. Maak een lange trekveer vast aan de coaxkabel, Duw de trekveer in de buis en trek aan de andere kant de coax eruit (met twee personen dus). Bevestig nu de UTP kabel aan de kant waar de coax ook al vastzit aan de trekveer. Begeleid/duw nu beide kabels in de buis en trek aan de andere kant de trekveer erdoor.
 

Klusklusklus

  • #3
Ik gebruik daarvoor altijd zo'n trekkous en siliconenspray.
Dan vliegt de kabel door de buis.
En je sloopt je kabels niet.

Links verwijderd, lees de forumregels eens een keer, mod.
 

Klusklusklus

  • #4
Andere naam is een kabelvlieter.
Vrij prijzig overigens. 30 euro.


Link verwijderd, mod.
 

Marijke30

  • #5
Is het misschien ook mogelijk om de trekveer er los doorheen te duwen? Ben bang dat ALS de coax los laat, dan zit ik met een probleem....
Maar die 2 kabels in 1 zo'n buis kunnen op zich dus geen kwaad..
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Zou je moeten uitproberen maar ik verwacht dat de veer er dan moeilijker ingaat en de tweede kabel er ook moeilijker is in te trekken. Als de veer onverhoopt losschiet is er ook geen man overboord. Gewoon het zaakje er aan beide kanten uittrekken en de veer er weer induwen.
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #7
Topic opgeschoond.

@Klusklusklus:

Je mag twee weken in de koelkast gaan afkoelen, kan je tevens de forumregels nog eens nalezen. Je taalgebruik wordt hier niet getolereerd, eveneens heeft een gesprek op deze manier ook geen zin.
Je kan/mag hier adviezen geven en vragen stellen binnen de gestelde forumregels. Ben je het daar niet mee eens, je bent vrij om hier te komen en te gaan.

Graag weer on-topic.

Forum-op-orde
 

Marijke30

  • #8
Het is me gelukt! Al gingen ze niet beide door de buis, ik heb de Ethernetkabel toch via een andere kamer door de muur getrokken.
Bedankt!!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Bedankt voor het terugmelden Marijke30
En veel kijkplezier gewenst. :wink:
 

Marijke30

  • #10
Het kijkplezier moet helaas nog even wachten, want de stekker eraan maken gaat niet helemaal zoals het moet... daar heb ik alweer een nieuwe vraag voor op het forum neer gezet... krijg die 8 kleine draadjes niet in de modulaire stekker....Maar het kabeltrekken ging heel erg goed. Zeker voor herhaling vatbaar :wink:
 

Jvsteenb

  • #11
Heb je er wel een passende krimptang bij ?

Vr. gr.

Job

EDIT: Sorry, zag dat je al in een ander topic antwoord had gekregen.
De truuk is alle draadjes tegelijk in de MJ te steken, uitgevlakt, en haaks afgeknipt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu