Dwarsbalk verstevingen overkapping

bd-casemod

  • #1
Ik heb de volgende vraag, ik heb sinds een jaar of 2 een overkapping tegen de schuur aangezet en daar zijn wat panelen op komen te liggen. Ik merk sinds kort ( of misschien is het al wel langer gaande) dat de dwarsbalk licht begint door te zakken.

Eerst dacht ik dat het wellicht kon zijn dat douglas gewoonweg ook beetje werkt, maar ik wil voorkomen dat het verder doorzakt.

Nu is een extra staander niet echt een optie omdat dit de ruimtelijkheid weghaalt, is het mogelijk om het verdere doorzakken te voorkomen om een U / L profiel of een strip van 5-10CM aan de achterkant van de dwarsbalk te monteren over de gehele lengte van de overspanning (4M) ?

Of zijn 2 schoren een optie ?

WhatsApp Image 2023-03-27 at 12.02.16.jpeg
WhatsApp Image 2023-03-27 at 12.02.17.jpeg


Wat zijn jullie ideeen hierover?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Schoren zijn daar niet voor bedoeld en gaan je dus niet helpen. Je kunt inderdaad wel de balk met een bouwstempel opkrikken en een stalen profiel eraan bevestigen.

Hoe/waar zijn de inkepingen trouwens gemaakt tussen die balk en de dakbalken? Als de inkeping in die dwarsbalk zit, is de draagkracht daarvan enorm afgenomen. Als die in de dakbalken zit, loop je risico op inscheuren. Zie ook deze discussie.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
de overspanning voor de balk is te groot, een stalen strip gaat gewoon langzaam maar zeker meebuigen (ervaring) er is maar 1 goede langdurige oplossibg en dit is een extra staander zodat de overspanning verkleint word
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu