Duco rooster vervangen

Blueone

  • #1
Onlangs is mijn nieuwbouwwoning opgeleverd echter stoor ik me ontzettend aan de ventilatieroosters in de ramen, Het zijn ducoline roosters van docu. Het gaat eigenlijk met name om het geluid wat ze doorlaten. Ik wil ze dus gaan vervangen voor geluidsdempende ventilatieroosters. Is dit mogelijk zonder de complete raam te verwijderen?
 

Xsienix

  • #2
Ik zou de roosters dichtmaken en 1x per dag het huis luchten.
 

Blueone

  • #3
Ik heb hem dichtgestopt met glaswol alleen laat hij nu nog gewoon geluid door :?: . Hoe kan je zo'n rooster geluidsdicht krijgen?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Ik zag dat er van hetzelfde merk ook geluidswerende roosters zijn. Ik me even laten adviseren door iemand die die dingen verkoopt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dichtstoppen is niet verstandig.

Er zijn inderdaad roosters die minder tot geen geluid doorlaten. Meestal moet het glas eruit gehaald worden, om het rooster te kunnen vervangen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Ventilatieroosters dichtstoppen is niet verstandig, ze zijn niet voor niets geplaatst in de woning.

Roosters met geluidsdemping hebben een andere (grotere!) behuizing dan roosters zonder demping, dus je kunt geen onderdelen toevoegen aan je bestaande roosters.

Bij roosters op het glas zul je idd het glas uit moeten nemen om het rooster te vervangen. Bij roosters op het kozijn wordt het nog lastiger...

NB: kies minimaal voor een rooster wat zelfregelend is (bij Duco de ZR). Als het budget het toelaat kun je ook voor electronisch gestuurde roosters gaan icm een CO2 gestuurde mechanische afzuiging.
 

Xsienix

  • #7
Het is toch de bedoeling om een huis te beluchten ? Zeg maar verse lucht aan te voeren ?
Deze roosters ventileren nauwelijks, gezien de hoeveelheid verbruikte lucht wat ze af moeten voeren.

Het effect van even je deuren s'morgens open, geeft een veel beter resultaat.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #8
Die roosters voeren helemaal geen verbruikte lucht af. Die wordt afgezogen door het centrale ventilatiesysteem en door de roosters stroomt verse lucht naar binnen.

Ik heb verder niet veel verstand van ventilatie, maar de afzuigunit, de roosters en het systeem van kanalen en ventielen maken een nieuwbouwwoning een paar duizend euro duurder. Ik kan me niet voorstellen dat die systemen werden ingebouwd, als ze overbodig waren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu