Dubbelsteens muur van binnen isoleren

Siemoontje

  • #1
Hoi,

Onlangs een woning gekocht uit 1900.
Nu zijn we in de woonkamer begonnen, maar heb een tweetal vragen inzake de dubbelsteensmuur.

De huidige stuclaag laat helemaal los, deze is als het ware aan het "verzanden". de bakstenen zijn nu zichtbaar op sommige plaatsen. Hoe kunnen we dit het beste oplossen? De losse delen er voorzichtig aftikken, schoonvegen, in de voorstrijk en opnieuw een stuclaagje van cement specie aanbrengen?

De tweede vraag is de isolerende voorzetwand die we willen gaan plaatsen. Hier lees ik verschillende berichten over. Wat is de beste oplossing? Een spouw laten van een aantal cm, dan dampopen folie, islolatie, nog eens folie en dan gips? Of isloatie rechtstreeks op de buitenmuur, folie en dan gips, maar dan ben ik bang dat bij veel regen er vocht door de bakstenen in de isloatie terecht komt en dit vervolgens er niet meer uit gaat.

Heb op dit forum al veel gelezen en bekeken, maar niet specifiek voor mijn geval. Alvast bedankt voor het meedenken en advies.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Onder dit topic staan een paar links naar vergelijkbare situaties, zie hier: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/dubbelsteens-muur-isoleren-help.73269/ Zoals Rene de klusser het aanbeveelt zou ik het uitvoeren, hou een spouw aan van minimaal 2 cm tussen de muur en de folie en maak boven en onder eerst een paar ventilatie openingen is de muur zodat water dat doorslaat naar buiten afgevoerd wordt.

De losse stuc van de muren verwijderen, aanbranden/impregneren en nieuwe cement-stuc erop.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu