Dubbele laag gipsplaten plafond

Vikeesie

 • #1
Hallo allemaal,

In ons nieuwe huis hebben we de oude gipsplaten en rietenisolatie verwijderd, zodat we beter kunnen isoleren tussen de balken. Het zwevende plafond, waar de oude gipsplaat aanzat hebben we laten zitten, dit zit nog super goed vast. Nu willen we hierop graag dubbele laag gipsplaten gaan maken. Maar nu vroeg ik me af in welke richting dit moet.
Volgens mij moet de eerste laag gipsplaten haaks op de latjes gemonteerd, dan elke 30 of 60cm vast schroeven en de gleuven trapsgewijs.
Kan de tweede laag gipsplaten in dezelfde richting als je er voor zorgt dat de gleuven niet op dezelfde hoogte zitten?

Alvast bedankt!!!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bouwstakker

  • #2
  Wat voor gips wil je toe gaan passen...? 120 breed (12,5mm) en naden smeren? of gebruik je platen met 4x AK (afgeschuind/afgeknepen kant) of gips platen van 60cm met ronde kant (9,5mm dik) op welke afstand zit het rachelwerk?? voor gipsplafonds is de grote voorkeur 30cm h.o.h.
  dit moet je van te voren wel goed bedenken. je kunt haaks op het rachelwerk gipsplaten aanbrengen. en dan de 2e laag half overlappen op de 1e laag. kunt ook gipsplaat evenwijdig aan de rachels monteren. dit maakt niet zo heel veel uit, mijn voorkeur gaat wel uit voor het laatste (is voor mijn gevoel iets beter omdat je naden dan overal geschroefd zijn op een rachel. hiervoor moeten de rachels dus wel op de juiste plaats zitten. sc6
   

  Vikeesie

  • #3
  De rachels zitten op een afstand van 30 cm.
  Zelf zaten we te denken de eerste laag haaks op de rachels te zetten en dan de tweede laag evenwijdig aan de rachels, is dit gangbaar?
  Wat soort betreft hadden we gewone gipsplaten van 60x200 in ons hoofd. Wel willen we het laten stucen, ik heb gehoord dat er dan speciale platen zijn, zodat je niet meer hoeft voor te strijken?
   

  Imco

  • #4
  Stucplaten ja. Gangbare maat is 200 x 60cm. Die hoef je niet meer voor te strijken idd.

  Waarom wil je dubbel gips?
   

  Vikeesie

  • #5
  We horen van iedereen dat dat de standaard is tegenwoordig, omdat het huis 60min. brandwerend moet zijn. Verder is het een enorm gehorig huis en willen we dus alles gedaan hebben, geen overlast daarvan te hebben/verzorgen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu