Druppelslang en handsproeier aansluiten of hydrofoorpomp

Mw24

  • #1
Hallo allemaal, ik zit nu al een aantal dagen te puzzelen en ik kom er niet uit. Wellicht dat iemand wat tips heeft.

Ik heb nu een aantal weken een hydrofoorpomp met een aantal turbinesproeiers en het geheel werkt als een tierelier om mijn gazon te beregenen. Nu had ik ook al een druppelslang in de beukenhaag liggen en als ik die aansluit, dan doet deze het prima i.c.m. de turbinesproeiers maar niet als die uit staan (althans zo lijkt het).
Nu hebben we ook een aantal borders aangelegd en zal ik nog ongeveer 50 / 100 meter extra druppelslang willen toevoegen, maar die wil ik het liefst laten "druppelen" overdag wanneer ik het gazon toch niet sproei. Mijn vermoeden is alleen dat de watervraag dan veel te laag is voor de pomp om aan te slaan.

Heeft iemand een goed idee (anders dan tegelijkertijd ook de sproeiers aanzetten :-)) of is het wat het is? Dit bovenstaande effect heb ik ook wanneer ik een handsproeier aansluit. Die geeft dan maar een piepklein straaltje t.o.v. aansluiten op de buitenkraan wat weer niet handig is voor het water geven van een aantal losse bakken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vermeld even het merk en type hydrofoor.
 

Mw24

  • #3
Ah goed punt, het is een Calpeda zelfaanzuigende centrifugaalpomp, type NGM 4 E, 230 V. Met een drukvat er onder en zo’n drukmeter.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is een normale hydrofoor, daar de slang op moeten werken.

Ik heb wel info voor u op deze site.
Die gaat over druppelslangen.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Druppelslang

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu