Druppelslang

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik vraag me het volgende af:

Mijn woning is op een soort terp gebouwd. Aan 2 zijden van het huis is deze terp beplant. (schuinte is ongeveer 2 meter lang en 80 cm diep).

Om deze planten water te geven heb ik al geprobeerd om een zwenksproeier neer te zetten, maar het oppervlakte is daar eigenlijk te smal voor. Bovendien worden elke keer alle ramen nat met het sproeien, omdat de druppels net wel net niet tegen de ruit waaien.

Nu zag ik een druppelslang liggen in de winkel. Is dit een bruikbaar alternatief voor de zwenksproeier? Deze kan ik dan uitrollen en onder de bodembedekkers wegstoppen langs de bovenkant van de schuinte (30 meter in totaal) en een nacht laten druppelen.

Ik vraag me alleen af of het water dan ook onderaan de schuinte terecht komt, of dat dit alleen bij de planten blijft waar de slang langs loopt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij een druppelslang komt er zo weinig water uit dat dit niet over de aarde wegloopt naar beneden, het kan wel zoals u wilt maar dan zal de slang langer moeten druppelen dan een nacht, gewoon uitproberen hoelang de slang moet druppelen voordat beneden ook alles nat is, de slang een keer verplaatsen kan ook, of er halverwege nog eentje neer leggen.
 

12mark12

  • #3
Je kan thyleen slang leggen met kleine nevelaartjes erop. Bij de speciaalzaak hebben ze verschillende opties hiervoor
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Is het niet zo dat het vocht naar beneden (de schuinte af) "getrokken" wordt in de grond?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu