Drukplaat Ben Pro Flush

JoostA

  • #1
Dag mede-klussers,

Ik heb een vraag over een onderwerp dat hier al meer voorbij is gekomen, namelijk: hoe krjjg ik een drukplaat voor een toilet verwijderd. Eerst maar even de reden daarvoor. De reden dat ik deze drukplaat wil verwijderen is dat mijn toilet weliswaar nog steeds keurig doorspoelt, maar dat het echt "eeuwen" duurt voordat het reservoir weer vol is. Je hoort het water er bij wijze van spreken "indruppelen". Ik wil wel eens weten waar dat aan zou kunnen liggen, maar dan zal die drukplaat er toch wel eerst af moeten gaan.
Nou krijg ik deze drukplaat er _niet_ af, ondanks het feit dat het onderwerp hier al verschillende malen is besproken en er dus ook heel wat tips staan over hoe je dat doet, maar helaas niet over "mijn" type drukplaat. En blijkbaar ook niet op b.v. een Duitse site.
Misschien dat iemand weet hoe het moet bij het merk Ben. Ik vermoed dat het gaat om een drukplaat voor de serie Ben Pro Flush Style. Die heeft de EAN code 8711778141735 (ik weet niet of je hier links mag plaatsen, maar hiermee vind je dat ding direct). Maat is: 20 x 15 cm.

Wat me in elk geval wel opvalt is dat er onderaan een of andere uitsparing met een of ander zwart knopje zit (zie foto hieronder). Je zou zeggen: dat moet je indrukken - met b.v. een schroevendraaier - en dan.. ja wat? Maar dat indrukken gaat al niet zo best en veel geweld wil ik er niet aan wagen als ik niet weet wat ik doe. Ik houd dus me aanbevolen voor tips.

Mvg
Joost



20210620_164311.jpg
 

Dimkal

  • #2
Hallo Joost,
Ben is eigen merk van Mandemakers groep maar komt uit de fabriek van WISA. Als je bijgaande link volgt gaat het je vast lukken om je probleem op te lossen.
 
  • Like
Waarderingen: Sander80

JoostA

  • #3
Hartelijk dank voor je antwoord Dimkal . Daar kan ik vast wat mee. Ik breng later nog verslag uit over wat ik zoals gepresteerd heb, maar dat kan zomaar een week of twee duren omdat ik werkelijk knetterend vol zit met werk.. In ieder geval is me al duidelijk: best een serieus probleem, dus er gaat zeker iets gebeuren!
 

JoostA

  • #4
@Dimkal Ik was nog een verslagje verschuldigd over het repareren van mijn toilet. Je tip was 100% accuraat, aan de hand van het filmpje op YouTube heb ik het probleem opgelost. Mijn grootste probleem was om de drukplaat er af te krijgen (niet dezelfde als in het filmpje) , dat bleek toch wel een half uur prutsen omdat ik het vergrendelingsmechaniek niet begrijp. Maar op een gegeven moment viel hij er zo af, dus toch opgelost, uiteindelijk overigens wel op de manier zoals in het filmpje aangegeven, dus pielen met een imbus. Sommige hints waren niet heel duidelijk zoals een blauw rondedeel waarop zich een pijl bevond dat er "naar boven" er af moest komen (anders kun je de vlotter namelijk niet verwijderen). Maar dit is een kwestie van "tact en beleid" dan komt dat ding wel los. De clou is overigens dat het blauwe onderdeel met een schuifbeweging "naar beneden" wordt bevestigd op een aan de muur bevestigd onderdeel. Dus om het er weer af te krijgen moet je het inderdaad "naar boven" trekken (anders duw je het juist vast) .
Helaas wordt dat pas duidelijk als je het kunstje onder de knie hebt. Maar het moet lukken. De leukste clou is dat het filmpje ook uitlegt dat alles wat er mis is, bestaat uit een kapot membraan. Dit laatste weet je natuurlijk niet als leek en ook niet waar je die dan kunt krijgen. Wel, dat laatste vertelt het filmpje dus ook , zodat ik, nadat ik alles uit elkaar had liggen meteen maar naar de Gamma ben afgereisd (verder zoeken is vast wel mogelijk maar "time is money"). Daar bleek het onderdeel gewoon voorradig. Thuis gekomen bleek het weer in elkaar zetten van het geheel een heel stuk sneller te gaan dan het demonteren, En wat nog mooier was: bij de eerste de beste test bleek alles ook meteen weer als vanouds te werken. Kortom: probleem helemaal opgelost (ik vraag me nog af wat een loodgieter voor al dit geprieigel wel niet zou rekenen, het moet meer dan de zes euro zijn die ik er voor heb betaald....). Dus: hartelijk dank!
 
  • Like
Waarderingen: Dimkal en Henk253

Sander80

  • #5
Wat een top tip zeg! Had hetzelfde probleem en voor een zeer zacht prijsje zelf opgelost. Dank!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu