Drukmeter nodig?

System7

 • #1
Als je cv-ketel uitgerust is met een drukmeter, is het dan nog nodig om nog een drukmeter op je systeem aan te sluiten? Nu zit er boven mijn expansievat nog zo'n meter maar dat expansievat ga ik vervangen en op een andere plek ophangen. Moet ik dan ook die meter verplaatsen/vervangen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als je bij de CV ketel moet bijvullen lijkt het me onnodig, je kijkt op de meter van de ketel.
  Als je b.v. in de badkamer moet bijvullen, terwijl de ketel op zolder hangt, lijkt me een drukmeter bij het vulpunt erg prettig.
   

  System7

  • #3
  Vergat ik inderdaad te zeggen; het vulpunt zit vlak onder de cv-ketel.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #4
  Dan kan je de drukmeter op je expansie vat gewoon laten vervallen, ik gok dat het dan een aansluitsetje is, het handige daarvan is dat er dan ook een afsluiter ingebouwd zit, dat je zonder je systeem af te tappen, het vat in de toekomst kan vervangen.
  anders voor de toekomst er een ballofix ofzo inzetten,.

  groeten b
   

  System7

  • #5
  Thanks. Nee, mijn expansievat hangt niet aan een console maar aan apart gebogen buizen (dikwandig staal) en voor de drukmeter is speciaal een t-stuk gebruikt. De vorige (oude) cv-ketel had waarschijnlijk geen drukmeter maar de "nieuwe" (uit 1999) wel. Heb voor mijn nieuwe expansievat een console gekocht (1 x 3/4" en 3x 1/2") waarop ik de retourleiding, een ontluchter en een vulkraan ga monteren. Goed dat ik weet dat ik gewoon de drukmeter van de cv-ketel kan gebruiken, anders had ik nog apart een t-stuk moeten monteren voor de drukmeter en de ontluchter.

  Dank!
   

  Tumkie

  • #6
  Expansievat best zo kort mogelijk bij ketel plaatsen ...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu