Dichtslibben drukmeter quinta

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #1
'k heb een Quinta 28c uit 2007, op een installatie met stalen pijp. Er is alleen een aanbouw bij met een paar forse radiatoren, die samen met 14mm slangen op de rest van de installatie zit. Om die aanbouw zo nodig warm te laten worden, is het nodig de boel in de rest van het huis flink 'waterzijdig in te regelen' ofwel flink te knijpen. Als de aanbouw niet wordt verwarmd, is de delta T bij de ketel best hoog (laaglast 10-11 graden) en is er wat stromingsgeluid te horen.

In de quinta zit een drukmeter die met een dun slangetje aan een afsluitnippel zit. De 'spleet' met het dunne slangetje slibt wel eens dicht. De drukmeter geeft dan een rare, lage waarde aan en reageert niet op bijvullen of aftappen.


Met een speld is dit wel weer open te krabben maar het is nu meerdere keren per jaar 'raak'.
Is er b.v. een verbeterde drukmeter die dit niet of minder heeft?
Of is dit een gevolg van de eigenaardigheid van de installatie, met wat lage doorstroming en soms flinke flow door die 14mm slang, en is het verstandiger ook stalen pijp aan te leggen naar die dikke radiatoren in de aanbouw?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Naar mijn weten is er geen betere uitvoering, ketel word niet meer gemaakt gaat dus ook niet meer komen.
Een vuilafscheider plaatsen in de retour voor de ketel doet wonderen in dit geval.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Gewoon een losse drukmeter plaatsen in een leiding.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Dit is een bekend fenomeen, heb bij een klant 4x een Quinta hangen (in cascade) die allen geen of te weinig druk aangeven. Zoals gezegd, losse meter in de installatie zetten en klaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu