Druk 0.5 na ontluchten, op zoek naar aanvulkraan!

Lawrence

  • #1
Met de winter (bijna) voor de deur heb ik de CV eens getest. Bleek dat op het hoogste verdiep, de verwarming maar over de eerste helft warm werd.

Ik heb dan het luchtventiel wat opengedraaid en daar kwam inderdaad veel lucht uit.

Ik maakt echter de fout (denk ik) om de gasbrander niet uit te schakelen, want toen ik op het gelijksvloer kwam zien naar de gasbrander (Thermomaster f25 e), bleek dat de druk gedaald was tot 0.5 bar. Niet gezond, ik weet dat die tussen 1.5 & 2 moet zitten. Even dacht ik dat het toestel automatisch zou compenseren, maar dat gebeurde niet.

Na wat googlen en handleiding lezen, blijkt dat ik de CV moet aanvullen met water (wel logisch dacht ik, aangezien er lucht uit is). Maar bij het bekijken van de gasbrander (en handleiding) komt natuurlijk het voorspelbare probleem: waar vul je aan en hoe? Ik ben een complete leek op vlak van CV en sanitair. Ik heb het forum bekeken en zag wel gelijkaardige problemen, maar aangezien elke aansluiting anders is, vond ik mijn antwoord niet.

Wat ik weet: de voorlaatste aansluiting rechts op de foto is de aanvoer van koud water (met een afvoer eronder & ervoor, de open PVC buis). Het blauw ding is denk ik een lucht/condensatieafvoer, als ik er zacht aan draai, komt er lucht/water in de PVC buis eronder. Boven de blauwe dop zit een zwarte hendel, ik draaide die open, maar er gebeurde niets. Achter de zwarte hendel is er een vertakking, de witte watertoevoerbus komt er nog in langs achter in - dus vandaar dat ik mijn aandacht daarop focuste. Maar tot nu toe geen oplossing.

Ik wil graag vermijden om een vakman te bellen, kost al gauw weer 90 euro of meer en bovendien had ik aan de vakman van vorig jaar gevraagd om ook te ontluchten. Niet nodig zei hij, dit toestel doet dat automatisch - wat dus niet het geval is. En weg was hij na een controle van 15min en de factuur af te geven. Voel me dus ietwat bedrogen.

Alvast bedankt!
 

Tumkie

  • #2
... 2 rode kraantjes onder ketel openzetten ...
 

Lawrence

  • #3
Inderdaad. Had het kort na het posten van dit hier allemaal uiteindelijk door.

Ik was aan het zoeken naar een aparte opening of aansluiting, vandaar dat ik blind was voor hetgeen overduidelijk voor mijn neus hing. :roll:

Toch bedankt voor je reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu